Ràdio Estel
BASES PREMIS PERIODISME MEMORIAL JOAN CARRERA


PRIMER PREMI DE PERIODISME MEMORIAL JOAN CARRERA


Joan Carrera i Planas (Cornellà de Llobregat, 1930-Barcelona, 2008) fou bisbe auxiliar de Barcelona i un dels promotors més destacats de RÀDIO ESTEL i CATALUNYA CRISTIANA. Abans de ser ordenat bisbe de Barcelona, va passar per diverses parròquies de la perifèria, on va establir contacte amb la gent necessitada i els immigrants, fet que li va despertar un compromís polític que va manifestar estant a prop de Convergència Democràtica de Catalunya i Unió Democràtica, així com amb les seves col·laboracions amb la JOC (Joventut Obrera i Cristiana ) i l’ACO (Acció Catòlica Obrera).

Va treballar intensament en diverses institucions, sempre en defensa dels drets humans, creant-ne algunes com la FUNDACIÓ SOCIETAT I CULTURA, GRUP SANT JORDI DE DEFENSA DELS DRETS HUMANS i el GRUP CRISTIÀ DE PROMOCIÓ I DEFENSA DELS DRETS HUMANS. Una tasca social immensa que el va portar a posar-se al capdavant de la creació de residències per a la gent gran i cooperatives d’habitatges.

El bisbe Joan va conrear també el periodisme en diversos mitjans de comunicació i va ser director literari de l’editorial NOVA TERRA, des d’on va promoure l’edició de llibres d’escriptors d’ideologia molt diversa. Va defensar la creació d’una conferència episcopal catalana. En aquesta línia, va ser un dels impulsors d’un dels documents més importants de la Conferència Episcopal Tarraconense: Arrels cristianes de Catalunya. Publicat l’any 1985, es basa en les relacions entre el catolicisme i la societat catalana, que els bisbes es comprometien a servir. Document que fou ratificat a Al servei del nostre poble (2011), que a hores d’ara continua essent tota una referència.

L’any 2015 es va crear el MEMORIAL JOAN CARRERA per tal de treballar per mantenir ferma la memòria, el pensament i la figura del bisbe Joan. Aquesta associació, juntament amb CATALUNYA CRISTIANA I RÀDIO ESTEL, i amb el suport de l’Abadia de Montserrat, Càritas Catalunya i la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya impulsen la creació d’aquests premis periodístics, amb motiu del desè aniversari de la seva mort.


1r PREMI JOAN CARRERA: DIÀLEG FE I CULTURA

Des dels seus orígens l’Església ha estat en diàleg amb les més diverses cultures. Aquest diàleg forma part essencial de la seva missió evangelitzadora. Es premiarà la difusió de plataformes de diàleg dels cristians amb intel·lectuals, artistes, polítics, així com del paper que l’Església té en el camp de la religiositat popular.

La Direcció General d´Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya el dota amb 2.000 €.


1r PREMI JOAN CARRERA: INCLUSIÓ SOCIAL

Entenem per inclusió social el fet d’integrar a la vida comunitària tots els membres de la societat, més enllà del seu origen, condició social o activitat. Es premiarà la millor difusió de totes aquelles iniciatives que l’afavoreixin.

Càritas Catalunya el dota amb 2.000 €.


1r PREMI JOAN CARRERA: JOVENTUT, FE I DISCERNIMENT VOCACIONAL

A partir del tema del Sínode de Bisbes 2018 es premiarà la millor difusió de les vivències cristianes de la fe en els joves, tant a nivell personal com comunitari, així com l’acompanyament per al discerniment vocacional, a la llum de la fe.

L’Abadia de Montserrat el dota amb 2.000 €.


BASES


1) Els premis són convocats conjuntament pel Memorial Bisbe Joan Carrera, la Fundació Catalunya Cristiana (Setmanari Catalunya Cristiana) i la Fundació Missatge Humà i Cristià (Ràdio Estel) amb motiu del desè aniversari de la mort del bisbe Joan.

2) Poden optar a les tres modalitats de premis tots aquells treballs publicats o emesos entre el 2 de juny del 2017 i el 30 d’abril de l’any 2018.

3) El veredicte del jurat es donarà a conèixer durant la primavera de l’any 2018.

4) Seran valorats tots els treballs que s’hagin divulgat a través de qualsevol d’aquests mitjans: premsa, ràdio, televisió, internet i cinema.

5) Els treballs poden ser escrits o locutats tant en català com en castellà.

6) Catalunya Cristiana i Ràdio Estel, prèvia autorització de l’autor/a, i de l’editor/a, podran publicar o emetre els treballs premiats totalment o parcial.

7) El jurat designat per la comissió organitzadora es mantindrà en secret fins al dia de la proclamació dels premis.

8) El jurat podrà decidir la creació d’algun accèssit sense dotació econòmica si la qualitat dels treballs ho justifica.

9) Excepcionalment, el jurat podrà decidir atorgar algun dels tres premis a persones que reuneixin els mèrits suficients pel conjunt de la seva obra.


Barcelona, març 2018Descarrega't aqui les bases del concurs.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET