ESGLÉSIA ESPANYA 
Mons. Celso Morga, nou arquebisbe de Mèrida-Badajoz
Redacció 22/05/2015

El papa Francesc ha acceptat la renúncia al govern pastoral de l'arxidiòcesi de Mèrida-Badajoz presentada per Mons. Santiago García Aracil. El succeeix com a arquebisbe metropolità Mons. Celso Morga Iruzubieta, que va ser nomenat arquebisbe coadjutor de Mèrida-Badajoz el 2014.

Mons. Celso va néixer a Huércanos (La Rioja) el 1948. Va ser ordenat sacerdot el 1972 i és llicenciat en Dret Canònic per la Universitat de Navarra, on es va doctorar el 1978.

Ha desenvolupat la seva tasca pastoral en diferents parròquies de La Rioja i va ser vicari judicial adjunt del Tribunal Diocesà. Es va traslladar a Córdoba (Argentina) per impartir Dret Canònic al Seminari arxidiocesà. També va exercir com a jutge al Tribunal Eclesiàstic i de capellà d'un col·legi religiós.

El 1987 va ser cridat a Roma per treballar en la Congregació per al Clergat com a cap de secció i com a sotssecretari, càrrec que va ocupar fins al seu nomenament de secretari i arquebisbe titular d'Alba Marítima. Va ser ordenat bisbe per Benet XVI el 2011.

Mons. Celso també ha desenvolupat una intensa tasca pastoral a diferents parròquies romanes. És autor de diferents llibres de teologia espiritual i ha publicat treballs sobre la vida i el ministeri dels sacerdots a L'Osservatore Romano i altres revistes.

A la Conferència Episcopal Espanyola és membre de la Comissió Episcopal per al Clergat.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET