ESGLÉSIA ESPANYA 
Santa Teresa aplega a Àvila més de 6.000 joves
Joan Piñol 11/08/2015

Més de sis mil joves d’arreu d’Espanya i Europa s’han aplegat al llarg de cinc dies a la ciutat d’Àvila cridats pel testimoni ardent de santa Teresa de Jesús en el cinquè centenari del seu naixement. Una monja contemplativa del segle XVI escoltada pels joves del segle XXI. Una nova generació de joves catòlics aplegada al voltant de la gran figura de la santa, com se la coneix a Castella. Aquesta santa que no necessita més apel·latiu ni adjectiu per saber a l’instant que és aquella jove inquieta, d’oració profunda i reformadora del Carmel que ha donat un lema clar a l'Encontre Europeu de Joves: «En tiempos recios, amigos fuertes de Dios». En temps de canvis, de crisi, de dubte, de secularització, santa Teresa ha exclamat als joves que tornin a Jesús, que preguin per conèixer-lo i estimar-lo.
 
«Els joves amics de Jesús no perden l’esperança enmig de la foscor, no es queden ni en el desànim ni en la indignació», va afirmar el president de la Conferència Episcopal Espanyola, Mons. Ricardo Blázquez, en l’homilia de la missa final. En aquesta última cerimònia, també es va llegir el missatge que havia fet arribar el papa Francesc als participants: «El lema de la trobada té una ressonància especial quan es dirigeix als joves i al seu anhel de veritat, bondat i bellesa, per això us animo a no conformar-vos amb una vida mediocre i sense aspiracions i a esforçar-se per créixer en l’amistat amb Jesús

La Trobada Europea de Joves 2015 que ha tingut lloc a Àvila entre el 5 i el 9 d’agost va néixer per iniciativa de la CEE per tal de celebrar el cinquè centenari del naixement de santa Teresa de Jesús amb una iniciativa dirigida específicament als joves. Més de sis mil han respost a aquesta crida. Els grups més nombrosos provenien de la diòcesi de Màlaga (532 joves), de les diòcesis catalanes (500) i de la diòcesi d’Àvila (451). Tot i la presència majoritària d’espanyols també hi havia grups de pelegrins provinents d’Itàlia, Letònia i França.

Mentre els joves catalans van pelegrinar fins a Àvila recorrent desenes de quilòmetres a peu, els terrassencs des de Salamanca i la resta des de Segòvia, la resta de pelegrins va anar concentrant-se de mica en mica. El dia 5 d’agost va començar oficialment la trobada amb la petita ciutat de 60.000 habitants plena de joves alegres que van farcir l’encontre de música i festa però també d’oració i recolliment. Gràcies als 500 voluntaris, l’organització va funcionar com un rellotge, tot i alguns contratemps en el repartiment del dinar del primer dia que ràpidament van ser solucionats. Els joves s’allotjaven en 17 espais, majoritàriament pavellons, poliesportius i escoles.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET