ESGLÉSIA ESPANYA 
Un lleidatà beatificat a Santander
 02/10/2015

Dissabte 3 d’octubre 18 màrtirs de la guerra civil són proclamats beats en un cerimònia a la catedral de Santander. Es tracta de 16 monjos cistercencs del monestir de Cóbreces (Cantabria) i de dues monges del monestir de valencià de Fons Salutis. Entre els monjos hi ha el lleidatà Josep Camí (nascut el 1907 a Aitona), pertanyent al monestir càntabre però assassinat a Lleida on es trobava visitant la família.

Serà la primera vegada en la història que la diòcesi de Santander acull una cerimònia de beatificació després que el papa Benet XVI establís l’any 2005 que els nous beats serien proclamats a la diòcesi que ha portar la causa. El prefecte de la Congregació per a la Causa dels Sants, el cardenal italià Angelo Amato, presidirà la celebració que tindrà lloc a les 12 del migdia.

 Els setze màrtirs càntabres eren originaris de Castella i Lleó en la seva majoria (nascuts a Lleó, Burgos, Palència...) i van morir assassinats per tropes republicanes a les “txeques” de Santander la nit del 2 al 3 de desembre de1936. El més jove dels màrtirs tenia 20 anys i el més gran 68.

 Precisament dijous 1 d'octubre, el papa Francesc va decretar la beatificació de cinc nous màrtirs de la guerra civil espanyola. Es tracta del sacerdot càntabre, Valentino Palencia Marquina, i cuatre laics més assassinat el 15 de gener de 1937.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET