ESGLÉSIA ESPANYA 
Càritas espanyola: més recursos, més persones ateses i més voluntaris
 07/10/2015

 Càritas espanyola ha atès més de dos milions de persones al llarg del 2014, ha invertit més de 305 milions d’euros i ha comptat amb l’ajuda de més de 81 mil voluntaris. Aquestes són les principals xifres que es desprenen de la Memòria relativa a l’any 2014 que l’entitat catòlica va presentar en una roda de premsa a Madrid el dia 6 d’octubre.

El bisbe de Sigüenza-Guadalajara, responsable de Càritas a nivell estatal, Mons. Atilano Rodríguez, va destacar que l’entitat representa l’acció directa de l’Església en benefici dels més necessitats. “Aquestes dades demostren que les víctimes de l’exclusió social no estan sols, sinó que són els fills predilectes de l’acció pastoral de l’Església”, va dir durant la roda de premsa. El president de Càritas, Rafael del Río, va destacar que la Memòria evidencia el paper insubstituible dels voluntaris: «cada xifra és una petjada visible de cada voluntari».

Segons la memòria, al llarg del 2014 Càritas va atendre 2.179.958 persones a l’estat espanyol i 2.197.461 a d’altres països. En total, més de quatre milions han rebut l’ajuda de Càritas, la meitat a Espanya i l’altra meitat en els projectes de cooperació internacional. Això ha estat possible gràcies a 81.917 voluntaris i 4.504 persones contractades. La xifra de voluntaris no ha parat d’augmentar en els últims anys. El 2008 l’entitat tenia 56.998 voluntaris i en 6 anys aquest nombre ha crescut un 44%.

 També han crescut molt els recursos que ha invertit Càritas. Mentre el 2008 el pressupost era de 217 milions d’euros el 2014 ha estat de 305 milions. Això sí, aquest augment s’ha produit tot i el descens dràstic dels recursos provinents de les administracions que al 2008 representaven el 38,3% del pressupost i ara només és un 27%. Les administracions que més aporten són les comunitats autònomes mentre que l’estat ha reduit la partida de manera molt important. 

 L’ONG també va avançar algunes dades de l’Observatori de la Realitat Social que realitza anualment. De les persones ateses per Càritas al llarg del 2014, un 53% pertany a un nucli familiar que consta d’una parella amb fills mentre que un 19,3% és una mare sola amb fills. Només un 27% dels atesos tenen la nacionalitat d’un país de fora la Unió Europea.

Vídeo presentació de la memòria 2014

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET