El director de les Obres Missionals Pontifícies, Anastasio Gil (dreta), ha presentat els actes el 20 de setembre a Tarragona, acompanyat per l'arquebisbe Jaume Pujol
ESGLÉSIA ESPANYA 
Tarragona acollirà una exposició missionera, del 3 al 12 d'octubre, i Pilar Rahola farà el pregó del Domund el dia 15 a la Sagrada Família
@IgnasiMiranda 20/09/2016

'El Domund al descobert' és el títol d'una exposició que estarà oberta del 3 al 12 d'octubre al Centre Tarraconense El Seminari, a Tarragona (carrer Sant Pau, 4). La iniciativa s'ha presentat aquest dimarts a la capital del Tarragonès, on el director de les Obres Missionals Pontifícies a Espanya, Anastasio Gil García, ha subratllat la importància d'una activitat que mostra "el treball amagat, silenciós i gens espectacular que realitzen els missioners". En aquesta línia, ha posat l'exemple de la religiosa de Jesús Maria Isa Solà, recentment assassinada a Haití, per recordar "tots els qui passen la seva vida al servei dels més necessitats". Anastasio Gil també ha destacat que els missioners "es deixen tocar, proposen sense imposar i no busquen fer clients sinó fer més proper l'evangeli". A banda dels 10 dies de certamen, que s'havia fet els anys anteriors a Madrid i Sevilla, Catalunya també s'implicarà en altres activitats. És el cas del Pregó del Domund, que "pronunciarà Pilar Rahola el dissabte 15 d'octubre a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona", segons ha anunciat el mateix director de l'OMP. "Rahola ha demostrat gran sensibilitat per la feina generosa dels missioners, com va reflectir en un article l'any passat (el 28 de setembre de 2014 al diari La Vanguardia) quan es referia a dos germans de Sant Joan de Déu morts per l'ebola uns dies abans", ha comentat Gil García.


El 3 d'octubre, dia en què es farà una roda de premsa a l'Arquebisbat de Barcelona a les 11.00 hores, serà el dia de la inauguració de l'exposició missionera a les 19.00 al Centre Tarraconense El Seminari. Durant els altres 9 dies, la mostra acollirà diverses activitats, entre les quals destaquen una trobada amb catequistes i professors de religió (dimarts 4 d'octubre), una "Nit jove del Domund" (divendres 7), un encontre de laics missioners (dissabte 8 tot el dia) i una vetlla de pregària (dimarts 11). També es farà un acte en què un periodista entrevistarà un missioner, en aquest cas al CaixaFòrum, i s'acabarà 'El Domund al descobert' el 12 d'octubre amb l'Eucaristia a la Catedral de Tarragona (12.00 hores). Es pot trobar AQUÍ tota la informació sobre la mostra.

En l'acte de presentació de l'exposició aquest dimarts a Tarragona, on ha estat present l'arquebisbe Jaume Pujol en els primers minuts, el director de les Obres Missionals Pontifícies ha destacat també el fet que "hi ha 13.000 missioners espanyols" i que "un 37 per cent de l'Església universal està considerat territori de missió". Sobre els diners recaptats, Anastasio Gil ha assegurat que "es reparteixen amb transparència i amb garanties" i que "els 13,7  milions d'euros recollits l'any passat a les diòcesis espanyoles han convertit l'Estat en el segon país que més aporta al Fons Universal de Solidaritat". El representant de l'entitat missionera mundial ha explicat que "cada diòcesi té projectes concrets, amb les seves comunitats cristianes, tot i que els recursos es canalitzen a través d'una entitat que és universal". Finalment ha recordat "la importància de l'octubre, que és el més de les missions, per sensibilitzar tot el món sobre la gran tasca social i espiritual que fan una xifra molt gran, encara que indeterminada, de persones arreu del planeta". Enguany, el Diumenge Mundial de la Propagació de la Fe (DOMUND) se celebrarà el 23 d'octubre, amb la col·lecta més important de l'any per a les missions.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET