ÔĽŅ Catalunya Cristiana
ESGL√ČSIA CATALUNYA
Luc√≠a Caram: "Si alg√ļ s'ha of√®s, demano disculpes"
La dominica de Manresa matisa les seves declaracions sobre la virginitat de Maria
 03/02/2017

L'√ļltima intervenci√≥ televisiva de sor Luc√≠a Caram (Chester in Love, Cuatro TV) ha aixecat molta polseguera, especialment quan es va referir al matrimoni de Josep i Maria: "Quan et parlen des de l'Esgl√©sia que es beneeix tant el matrimoni i la relaci√≥ de la parella i tenir fills, entenc que realment sigui molt dif√≠cil de creure i d'assumir el tema de la virginitat de Maria" (...) "Jo crec que Maria estava enamorada de Josep, jo crec que era una parella normal" (...) "Jo entenc que costa de creure, que costa de digerir, i que moltes vegades, quan s'intenta explicar, provoques una riallada de la gent perqu√®... √©s poc cre√Įble el missatge, oi?". Davant de la pol√®mica creada, sor Luc√≠a Caram ha demanat disculpes en un comunicat que ha enviat als mitjans de comunicaci√≥: "Si alg√ļ s'ha sentit of√®s, demano disculpes. Si alg√ļ no va entendre les meves paraules, estic disposada a dialogar. Per√≤ que ning√ļ no fereixi el respecte, l'amor i la comuni√≥".

I ha matisat les seves declaracions al programa televisiu: "Vaig manifestar que no m'escandalitzaria si hagu√©s tingut una relaci√≥ de parella amb Josep el seu esp√≤s, i crec que tot aix√≤ entra dins del misteri, del dip√≤sit de la fe, i tamb√© d'una fe que uns viuen i accepten senzillament i d'altres sense menys senzillesa, amb la fe, tamb√© busquem entendre." "Aix√≤ √ļltim va escandalitzar moltes persones, potser perqu√® no va haver-hi espais per a matisacions, per√≤ crec que va quedar clara la meva fidelitat i amor a l'Esgl√©sia, a l'Evangeli i al projecte de Jes√ļs, aix√≠ com la certesa que el sexe no √©s brut ni una cosa condemnable i que el matrimoni i el sexe s√≥n una benedicci√≥".

En un comunicat enviat des de Tucum√°n, a l'Argentina, on es troba visitant la fam√≠lia, sor Luc√≠a tamb√© s'ha mostrat preocupada per "la lectura fragmentada, ideol√≤gica i perversa que alguns martells d'heretges, assedegats de venjan√ßa i animats per l'odi, han fet emplenant de cal√ļmnies, amenaces serioses, fins i tot a la meva vida, en diversos mitjans". I ha aclarit que el motor de tot el que fa √©s l'amor als m√©s pobres. "Estic donant el millor de la meva vida al servei de l'Evangeli i crec que aquest √©s el missatge i el que he volgut manifestar: som homes i dones, lliures per estimar, i cridats a servir de diverses maneres".

El comunicat de sor Luc√≠a ve encapa√ßalat per la seg√ľent declaraci√≥: "Des de la comuni√≥ amb l'Esgl√©sia i el Poble de D√©u, invocant la benedicci√≥ de Maria, la Mare de Jes√ļs, dona tota de D√©u i tota de la humanitat, escric aquestes lletres animades pel meu amor a les persones, a la gent senzilla i al D√©u de la vida, a Jes√ļs el projecte de vida del qual √©s el meu."

Nota del bisbat de Vic

Arran de les declaracions de sor Luc√≠a, el bisbat de Vic ha fet p√ļblica una nota de premsa en qu√® "el bisbe de Vic recorda que forma part de la fe de l'Esgl√©sia des dels seus inicis, que Maria fou sempre verge i que aquesta veritat de la fe fou recollida i proclamada de manera definitiva pel Concili II de Constantinoble, essent el primer dogma mari√† i compartit pels cristians cat√≤lics i ortodoxos". Per tant, "recorda que aquestes declaracions no s'ajusten a la fe de l'Esgl√©sia i lamenta la confusi√≥ que hagin pogut crear en el poble fidel".ÔĽŅ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET