ESGLÉSIA CATALUNYA 
La Creu de Lampedusa visita Catalunya en la Quaresma
Els joves acolliran aquesta creu, símbol del drama dels refugiats
 02/02/2017

La Creu de Lampedusa, feta amb les restes de fusta de les barques dels refugiats, peregrinarà per les diòcesis catalanes coincidint amb el temps de Quaresma. En el que és el seu primer pelegrinatge fora d'Itàlia, la Creu de Lampedusa arribarà el 4 de març al port de Barcelona i durant tota una setmana recalarà en diversos espais i parròquies emblemàtics en l'acollida als més necessitats com Sant Miquel del Port o Santa Anna. El pelegrinatge, organitzat per la Delegació de Pastoral de Joventut de l'arquebisbat de Barcelona, tindrà com a plat fort la missa d'inici de la Quaresma a la Sagrada Família. Presidida per l'arquebisbe Joan Josep Omella, serà el 5 de març a les sis de la tarda. La celebració està oberta a tots els joves de la diòcesi i començarà amb mitja hora d'adoració a la Creu de Lampedusa.

El lema d'aquesta celebració d'inici de la Quaresma és "Sent la Creu". Segons ha explicat Bruno Bérchez, delegat de Pastoral de Joventut de l'arquebisbat de Barcelona, el lema "convida a sentir la creu dels altres, perquè hi ha molta gent que pateix, i també a sentir la creu de Jesús, que ens acompanya en les nostres creus".

Després del seu pas per la diòcesi de Barcelona, la Creu de Lampedusa farà ruta per Girona, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona i Tortosa, així com altres delegacions de Joventut que ho sol·licitin. Es preveu que la Creu estigui tot un mes a casa nostra.

El Viatge de la Creu de Lampedusa

El viatge de la Creu de Lampedusa és una iniciativa cultural i espiritual, impulsada per Arnoldo Mosca Mondadori, poeta i editor, i beneïda pel papa Francesc el 9 d'abril del 2014 al Vaticà. La Creu està formada per peces de fusta recollida de les pasteres que arriben a la costa de Lampedusa. Les dimensions de la Creu són 2,80 metres d'altura i 1,50 de llarg, i un pes aproximat de 25 kg. Després de la benedicció del papa Francesc, la Creu de Lampedusa ha fet el seu viatge espiritual arreu d'Itàlia.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET