Paloma Gómez Borrero, en un acte d'Ajuda a l'Església Necessitada a Barcelona el 2014
ESGLÉSIA MÓN 
Mor la periodista Paloma Gómez Borrero als 82 anys
Després de 40 anys seguint l'actualitat del Papa i la Santa Seu i altres col·laboracions des del 2012, no ha pogut superar una greu malaltia
@IgnasiMiranda 24/03/2017

Paloma Gómez Borrero ha mort aquest divendres a la tarda a Madrid als 82 anys d'edat, després de patir una malaltia greu diagnosticada ara fa només dues setmanes. La periodista, coneguda pel seu treball de més de 30 anys a Roma i al Vaticà i per haver acompanyat Joan Pau II en esl seus 102 viatges internacionals, estava darrerament allunyada de la feina professional activa en la comunicació. Havia viscut tres conclaves: el de l'elecció de Joan Pau I (després de la mort de Pau VI), el de Joan Pau II i el de Benet XVI. El cadàver de Gómez Borrero s'ha traslladat al Tanatori de la localitat de Tres Cantos (Madrid) on s'instal·la aquest dissabte la capella ardent.

Va ser la primera dona corresponsal a l'estranger de Televisió Espanyola, concretament entre 1973 i 1983. Després d'haver deixat petjada en aquesta tasca, en què va destacar pel seu estil personal i proper allunyat dels convencionalismes propis dels cronistes d'aquella època, Gómez Borrero va exercir més de dues dècades la corresponsalia de la cadena radiofònica COPE, fins que va jubilar-se el 2012. Després de deixar el seu treball en actiu, va seguir col·laborant amb diversos mitjans i entitats de l'Església i a la promoció de la figura dels últims pontífexs.

Paloma Gómez Borrero va ser autora de nombrosos llibres, entre els quals destaquen Los fantasmas de Roma, De Benedicto a Francisco: el cónclave del cambio; Adiós, Juan Pablo, amigo; Anécdotas de un Papa Santo; Dos papas, una familia; Abuela, háblame del Papa: la historia de Juan Pablo II contada a los niños i Roma, año santo: caminando de la mano del papa Francisco. La periodista ha rebut també nombrosos guardons, com ara la Creu de l'Orde d'Isabel la Catòlica, concedida pel rei Joan Carles, i era dama de l'Orde de Sant Gregori el Gran, concedida per Joan Pau II.

Recentment la periodista madrilenya va ser reconeguda amb el Premi 'Iris Tota una Vida' de l'Acadèmia de Televisió. Comptava també amb el premi Calàbria, atorgat pel president de la República d'Itàlia a un corresponsal estranger en aquest país. Va ser guardonada amb els premis Bravo de Ràdio i Bravo Especial a la trajectòria exemplar de tota una vida, concedits per la Conferència Episcopal Espanyola, i també va rebre premis de l'Associació de la Premsa de Madrid i de Missatgers de la Pau, entitat fundada pel Padre Ángel García, entre altres nombrosos reconeixements.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET