espai
ESGLÉSIA CATALUNYA 
La Sagrada Família acollirà el 21 d'octubre les beatificacions de 109 claretians
La causa correspon als màrtirs Mateu Casals, Teófilo Casajús, Ferran Saperas i 106 companys
 08/05/2017

La Congregació per a les Causes dels Sants ha aprovat la data del proper 21 d’octubre per celebrar a Barcelona la beatificació de 109 màrtirs claretians. El papa Francesc va aprovar el decret de beatificació el passat 22 de desembre. El dijous 4 de maig la Secretaria d’Estat ha comunicat oficialment la data de la celebració que presidirà el cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona.

Aquesta nombrosa causa aprovada pel Papa correspon a la dels Màrtirs Claretians Mateu Casals, sacerdot, Teófilo Casajús, estudiant, i Ferran Saperas, germà, i 106 companys. El procés de beatificació es va iniciar fa gairebé 70 anys (el 1948) i inclou sacerdots, germans i estudiants professos claretians. Els 109 claretians ara beatificats van ser assassinats durant el conflicte de 1936; cal dir que en el moment dels fets la província claretiana de Catalunya comprenia Catalunya, Aragó i València.

La Província Claretiana de Catalunya expressa la seva alegria de comptar entre els beats de l’Església aquest grup nombrós de germans màrtirs, que pel seu testimoni de fe i de perdó sempre han estat un referent i un estímul de coherència missionera. El Provincial dels Claretians de Catalunya, el pare Ricard Costa-Jussà, ha remarcat la importància d’aquest esdeveniment per a la Congregació Claretiana i el sentit que tenen avui aquestes beatificacions: "Més enllà de les circumstàncies polítiques tan convulses i complexes del moment, el que volem subratllar és el testimoni de fe i de perdó d’aquest grup tan nombrós de germans nostres. Això ens estimula en el coratge del nostre seguiment de Crist i ens empeny a ser com els màrtirs instruments de perdó i de reconciliació arreu del món. Cal posar tots els mitjans perquè mai més els conflictes i les diferències no es resolguin violentament, sinó amb el diàleg i el respecte."

El grup dels 109 màrtirs beatificats pertanyien a les comunitats de Cervera - Mas Claret i Solsona (60), de Barcelona (8), de Sabadell (8), de Lleida (11), de Vic i Sallent (15). Fora de Catalunya la causa inclou els màrtirs de les comunitats de Castro Urdiales a Santander  (3) i de València (4).

El pare Ricard Costa-Jussà també ha expressat la satisfacció per poder celebrar aquesta nombrosa beatificació a la Sagrada Família. Els Missioners Claretians agreixen molt l’acollida de la celebració i les facilitats ofertes per l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, pel President Delegat del Patronat, Esteve Camps, i per tot el personal de la Basílica.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET