SOCIETAT 
"El recompte dels qui dormen al carrer és un missatge molt potent"
Hi coincideixen el coordinador de la iniciativa, David Vázquez, i la presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat, Francina Alsina
@IgnasiMiranda 10/05/2017

Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, i David Vázquez, coordinador del Recompte de persones que dormen al carrer a Barcelona, han coincidit aquest dimecres en la idea que aquesta acció social "és un missatge molt potent, sobretot per a les administracions públiques, però també per als ciutadans en general". Són dades, però diuen molt, segons ha comentat el representant de l'organització. En aquesta línia, Vázquez ha explicat que "el treball és fruit de la concentració d'esforços fets per nombroses entitats, agrupades en la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar", i ha fet seu el lema d'aquesta gran plataforma: "Podries ser tu, un missatge que va lligat igualment al Recompte". El coordinador ha comentat que "ja hi ha més de 900 voluntaris inscrits" i que "gairebé estan coberts tots els districtes, amb l'única exepció d'algunes zones d'Horta-Guinardó i Nou Barris".

Per la seva banda, la presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social ha recordat que "ja són 5 edicions" i que "és molt important la feina dels coordinadors de grup, per la seva experiència de treball al carrer". En aquest context, ha situat "la importància d'una acció, la del Recompte, que dona pas unes setmanes després a l'enquesta que es passa a les persones que dormen al carrer, amb l'objectiu de conèixer la seva situació i poder impulsar mecanismes d'ajuda". Finalment, David Vázquez ha recordat que "l'any passat es van comptabilitzar 941 persones que dormien al carrer a Barcelona" i que, tot i les millores de la situació econòmica global, "aquest any és una incògnita perquè hi intervenen molts factors" a l'hora d'interpretar aquestes dades. Francina Alsina ha explicat que, "la setmana passada, es va fer el recompte a Tarragona, on es van registrar 49 persones que dormen al carrer, quan l'Ajuntament havia avançat que no serien més de 15". En definitiva, tots dos han conclòs que el Recompte ofereix a la societat i a les administracions un missatge clarament interpel·lador.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador corresponent a aquest dimecres 10 de maig.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET