SOCIETAT 
"La Renda de Ciutadania és un compromís difícil, no impossible"
Ho diuen Quim Sabater, president de l'Observatori del Tercer Sector, Ivan González, economista, i Francesc Roig, president de Càritas Catalunya
@IgnasiMiranda 16/05/2017

La Renda Mínima de Ciutadania, que es començarà a pagar a famílies necessitades el 15 de setembre amb 550 euros mensuals, ha estat aquest dimarts el tema del programa El Mirador de l'actualitat. El president de l'Observatori del Tercer Sector, Joaquim Sabater, l'economista i màster en Economia Social Ivan González i el president de Càritas Catalunya, Francesc Roig, han coincidit en la idea que aquesa important ajut social "és un compromís difícil de complir, però no impossible". Aquestes dotacions mensuals seran una realitat gràcies a un acord del govern català amb els promotors de la Iniciativa Legislativa Popular perquè hi hagi aquesta renda garantida . Era l'últim obstacle per poder tancar un acord definitiu, després que ja hi hagués un altre preacord amb la Taula del Tercer Sector i amb els sindicats.

Quim Sabater ha recordat que "aquesta renda de ciutadania és un dret fonamental, cosa que fa indiscutible la seva necessitat i la seva legitimitat". Ivan González, tot i coincidir en la valoració positiva, ha avisat que "els Pressupostos no contemplen ara per ara els 600 milions d'euros necessaris per aplicar la mesura, el triple del que podria treure el govern de partides ja contemplades". També Francesc Roig s'ha mostrat satisfet, alhora que ha reconegut que "hi pot haver famílies amb ingressos clarament insuficients per viure dignament i que no puguin accedir a aquesta Renda de Ciutadania". El president de Càritas Catalunya, que ha aclarit que "és un preacord", ha assegurat que l'organització catòlica, si es materialitza la renda a partir del 15 de setembre, "notarà una descàrrega en la seva acció directa de manera important".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat corresponent a aquest dimarts 16 de maig

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET