Peu de foto: El Sant Pare ha presentat les Benaurances com el full de ruta de la felicitat i el consol
PAPA FRANCESC 
El Papa reivindica el valor del "consol" com a "servei als altres"
Francesc alerta davant l'actitud "dels qui no són criticats o perseguits mai perquè no els preocupen les injustícies comeses"
@IgnasiMiranda 12/06/2017

El Papa ha assegurat aquest dilluns que “el consol és un do de Déu i un servei als altres” i que “ningú no pot consolar-se, a ell mateix, de manera autònoma ja que, en cas contrari, acaba mirant-se al mirall”. En l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, Francesc ha destacat que, “per experimentar el consol cal tenir un cor obert, és a dir, el dels pobres d'esperit, i no pas el cor tancat dels injustos”. En l’inici de la seva reflexió, el pontífex ha recordat que la primera característica del consol és que no és autònom, sinó que "sempre té necessitat d'una alteritat per ser una experiència plena". El Sant Pare ha recordat que, en l'Evangeli, es troba molta gent així, i ha posat com a exemple els Doctors de la Llei, "plens de la seva pròpia suficiència", el ric Epuló que "vivia de festa en festa pensant que així se sentia consolat" i "el fariseu que prega davant l'altar" per dir: "Et dono gràcies, perquè no sóc com els altres". El bisbe de Roma ha subratllat que "el consol és un estat de pas del do rebut al servei donat".

El Sant Pare ha explicat igualment que "el consol veritable té la doble alteritat de ser do i servei que passa per deixar-lo entrar perquè es té necessitat de rebre'l". El Papa ha comentat que “es necessita un cor obert” i que, per viure en la felicitat, s'ha de tenir "un cor feliç". A partir del relat evangèlic de les Benaurances, Francesc ha destacat que, en el fragment de Mateu, es veu "qui són els feliços, els benaurats". En l’extrem contrari, el Sant Pare ha assegurat que són "tancats" els qui se senten "rics d'esperit, suficients", "els qui no tenen necessitat de plorar perquè se senten justos", els violents que no saben què és la mansuetud, els injustos que cometen injustícies, els qui no tenen misericòrdia i els qui no es veuen mai en la necessitat de perdonar perquè no senten que hagin de ser perdonats, "aquells bruts de cor", els "artífexs de guerres", i no de pau, i "els qui no són criticats o perseguits mai perquè no els preocupen les injustícies comeses a les altres persones".

D'altra banda, destaquem aque, aquest dimarts, el Papa es reuneix amb els 9 cardenals consellers que formen el C9, el grup de purpurats que assessora el pontífex en la reforma de la Cúria Romana. Aquesta és la 20a reunió d'aquest Consell, que se celebra fins dimecres, després de l'anterior, que es va fer del 24 al 26 d'abril.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 12 de juny.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET