SOLIDARITAT 
"La millor ajuda als refugiats és provocar el final de les guerres"
Jaume Castro, de la Comunitat de Sant Egidi, revela un acord de pau a la República Centreafricana, signat aquest dilluns a Roma
@IgnasiMiranda 20/06/2017

El responsable de la Comunitat de Sant Egidi a Catalunya, Jaume Castro, el president de l'Associació Barcelona per Síria, Jordi Verdaguer, acompanyat pel seu vicepresident Enrique Casas, i el president de l'Associació d'Amics de Palestina a Barcelona, Mohamed Said, han coincidit aquest dimarts, durant el programa El Mirador de l'actualitat, en la idea que "la millor ajuda als refugiats és provocar el final de les guerres". Castro ha revelat, a més, que "la seu de Sant Egidi a Roma va acollir aquest dilluns la signatura d'un memoràndum per a la reconciliació i la pau a la República Centreafricana", país que visitava el Papa Francesc i on obria, ara fa un any i mig, la primera porta santa de l'Any de la Misericòrdia. Mohamed Said ha explicat que ell és "fill i nét de refugiats" d'un país que es troba en els primers llocs de la llista de desplaçats, amb 5,3 milions, segons les Nacions Unides, dins un ranking en què Síria ocupa el primer lloc, amb 12 milions.

Els 4 participants en el col·loqui han valorat molt positivament l'onada d'inquietud solidària que s'està expressant a Catalunya els darrers mesos, per exemple amb la campanya "Volem acollir". Verdaguer ha elogiat especialment "l'aportació de col·lectius cristians i religiosos en general, que fan un treball molt eficaç". El responsable de Sant Egidi ha subratllat "la simpatia pels refugiats i per l'acollida a moltes persones que s'ha manifestat especialment ara a Barcelona, una ciutat capdavantera en aquesta sensibilitat". Coincidint amb el Dia Mundial del Refugiat, entrem en els últims 100 dies abans que s’acabi el termini perquè el govern espanyol compleixi el compromís d’acollir més de 17.000 refugiats sirians, tal i com es va comprometre el 2015 amb la resta de països de la Unió Europea. Finalment, cal destacar l'alternativa dels corredors humanitaris, que ja s'han concretat a Itàlia, on han arribat uns 800 refugiats sirians, i a França, on ara comencen a desplaçar-se. En el cas d'Espanya, Jaume Castro ha recordat que la Comunitat de Sant Egidi està fent-hi gestions.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 20 de juny.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET