SOCIETAT 
"La seguretat en la Revetlla comença per la precaució d'un mateix"
Hi coincideixen Esteve Rifà (Apostolat del Trànsit a Barcelona), l'economista Josep Vila Abelló i l'oftalmòleg Joan Carles Raiteri
@IgnasiMiranda 23/06/2017

La seguretat i la festa en els dies de grans concentracions humanes, com és el cas de Revetlla de Sant Joan, ha estat aquest divendres el tema del programa El Mirador de l'actualitat. L'oftalmòleg Joan-Carles Raiteri, l'economista Josep Vila Abelló i el col·laborador de la Pastoral del Trànsit a l'Arquebisbat de Barcelona Esteve Rifà han coincidit en la idea que "la seguretat en la Revetlla comença per la precaució d'un mateix en tot". Raiteri ha explicat que sovint s'ha trobat, "estant de guàrdia a l'hospital, casos de persones que han vist lesionats els ulls o que fins i tot n'han perdut un a causa dels petards o altres incidències". En aquesta línia, ha recomanat "cobrir-se les mans amb guants i també les mànigues, especialment en el moment de més risc per la proximitat amb la manipulació dels petards"

Rifà ha destacat la importància de "vigilar molt quan es condueix a la carretera, on cal tenir molta paciència i una actitud de generositat amb els altres, per exemple avisant amb els intermitents, si pot ser no fumant i amb una atenció encara més gran a l'entorn". Precisament aquest divendres, hi ha hagut una operació sortida especialment complicada, amb col·lapses quilomètrics a les Rondes i a les sortides de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Vila Abelló ha comentat que "la disciplina com a vianants, especialment quan els adults acompanyen nens petits, és especialment important aquesta nit de Sant Joan, perquè els nens i nenes aprenen allò que veuen, i no donar-los exemple és molt perillós". Finalment, tots tres han coincidit a l'hora de repartir la responsabilitat d'una Revetlla segura entre "els poders públics amb mesures, si cal dràstiques, que evitin incidències greus, i els mateixos ciutadans, amb conductes responsables al volant, en la mobilitat a peu, a l’hora de consumir alcohol i amb els petards"

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat (un cop ja emès) d'aquest divendres 23 de juny.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET