SOCIETAT 
"Molta gent gran mor per la calor, però també per la solitud"
Hi coincideixen Gemma Muñoz, de la Comunitat de Sant Egidi, la periodista Mònica Costa i la presidenta de la FCVS, Francina Alsina
@IgnasiMiranda 27/06/2017

"La calor mata però no és l'única causa de la mort de moltes persones vulnerables". A partir d'aquesta idea, s'ha desenvolupat aquest dimarts el col·loqui del programa El Mirador de l'actualitat, on s'ha analitzat aquest problema, el de les temperatures extemes, i la necessitat d'afrontar el mal que provoca amb mesures preventives i d’ajuda, especialment als sectors més vulnerables. La coordinadora de la campanya de la Comunitat de Sant Egidi 'El sol sí, sols no', Gemma Muñoz, la presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Francina Alsina, i la consultora de Comunicació Mònica Costa han coincidit també en la idea que "molta gent mor per la calor, però també per la solitud". Gemma Muñoz ha destacat que aquest iniciativa de Sant Egidi "vol sobretot conscienciar els barcelonins de la necessitat d'ajudar moltes persones grans que tots tenim a prop i que, a més, necessiten ajuda i companyia".

Francina Alsina, per la seva banda, ha explicat que "moltes entitats d'ajuda als ancians, entre elles Avismon i Amics de la Gent Gran, fan una feina molt important, perquè no es tracta de convèncer aquestes persones perquè no visquin soles, sinó d'ajudar-les i acompanyar-les". En aquesta línia, ha aclarit que "moltes d'elles han triat lliurement viure soles i hi tenen dret, cal respectar-les". Mònica Costa ha recordat que, "dins la gestió de la salut a través dels medicaments i l'atenció sanitària, és molt important pensar en les terribles conseqüències de la calor extrema". Totes tres han donat per bones les dades científiques, elaborades després de l'estiu de 2003, que són prou clares: Quan hi ha més de tres dies seguits amb temperatures extremes, moren un 19 per cent més de persones a Catalunya, segons els científics que van elaborar l'estudi.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 27 de juny.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET