SOCIETAT 
"La seguretat col·lectiva de la gent no és només qüestió policial"
Ho diuen el bomber Josep-Lluís Fernández, el portaveu del Sindicat de Policies David Miquel i el director de Fundipau, Jordi Armadans
@IgnasiMiranda 28/06/2017

Josep Lluís Fernández, capellà dels Bombers i de les forces de seguretat presents a Caralunya; David Miquel, portaveu del Sindicat de Policies de Catalunya, i Jordi Armadans, director de Fundipau, han coincidit aquest dimecres en la idea que "la seguretat col·lectiva de la gent no és només qüestió policial", sinó de valors, d'educació i de diàleg entre les administracions, com també entre la societat civil en general. En el programa El Mirador de l'actualitat, Armadans ha recordat que "la gelosia entre administracions o entre forces polítique hauria de passar a millor vida", i ha lamentat que "no s'hagi reunit la Junta de Seguretat de Catalunya els últims 9 anys si és que veritablement és important que ara ho faci". Fernández ha destacat que "estem en una situació actualment en què, a la pràctica, no s'utilitzen per a la seguretat els mitjans de comunicació ràpids que tenim ara".

Per la seva banda, el portaveu del Sindicat de Policies de Catalunya, David Miquel, ha comentat que "fa molt de temps que l'organització sindical reclamava des de feia anys que la Junta de Seguretat es reunís i treballés amb més coordinació, no només a nivell estatal sinó també europeu, des de l'amenaça terrorista gihadista a Europa". En aquesta línia, ha subratllat la importància que "els cossos policials estableixin mecanismes comuns, a més de passar-se informació, davant una amenaça global que no entén de fronteres". Miquel igualment ha conclòs que "aquesta junta no s'hauria d'utilitzar per a les picabaralles polítiques". El col·loqui s'ha desenvolupat en el context d'un treball policial, a Espanya i Europa, que ha permès detencions freqüents de presumptes terroristes, entre elles la de tres gihadistes amb un “molt perillós” a Madrid ara fa uns dies. Armadans ha recordat que "de vegades l'escalada terrorista amb pràctiques més dures mostra sovint que el grup armat, en aquest cas Daesh, està molt tocat".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 28 de juny.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET