VATICÀ 
Francesc reflexiona sobre la confessió, la persecució i la pregària
Celebra la missa de Sant Pere i Sant Pau amb els cinc nous cardenals
Redacció 29/06/2017

El papa Francesc ha celebrat la missa de la solemnitat dels Sants Apòstols Pere i Pau amb els cinc nous cardenals que va crear el 28 de juny: l’arquebisbe Joan Josep Omella, l’arquebisbe Jean Zerbo, el bisbe Anders Arborelius, el vicari apostòlic Louis-Marie Ling i el bisbe Gregorio Rosa Chávez. La celebració ha començat amb la benedicció del pal·li dels 36 nous arquebisbes metropolitans nomenats en el decurs d’aquest any.

 A la plaça de Sant Pere del Vaticà, Francesc ha reflexionat sobre tres paraules fonamentals per a la vida de l’apòstol: confessió, persecució i pregària.

“La confessió és la de Pere en l’Evangeli: reconèixer que Jesús és el Messies esperat, el Déu viu, el Senyor de la nostra vida”, ha explicat el Bisbe de Roma. Segons el Pontífex, cal preguntar-nos si som “apòstols en camí”, que confessen Jesús amb la vida. Uns apòstols que “cremen” per amor, que saben que no es poden conformar “amb viure al dia” o amb acomodar-se. “Qui confessa Jesús”, ha dit Francesc, “es comporta com Pere i Pau: el segueix fins al final”. I ha afegit: “El seu camí és el camí de la vida nova, de l’alegria i de la resurrecció, el camí que també passa per la creu i la persecució.”

Precisament, sobre la persecució ha subratllat que només Pere i Pau van donar la vida per Crist, sinó que des dels inicis l’Església viu sota el signe de la persecució. Una realitat que avui dia també es dona: “De vegades en un clima de silenci, molts cristians són marginats, calumniats, discriminats, víctimes d’una violència fins i tot mortal, sovint sense que els que podrien fer que es respectessin els seus sacrosants drets facin res per impedir-ho.”

Tot això, ha assenyalat el Papa, no es pot sostenir sense la pregària, perquè “una Església que prega està protegida pel Senyor i camina acompanyada per Ell”. En aquest sentit, ha posat en relleu que és “urgent que a l’Església hi hagi mestres de pregària”.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 29 de juny.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET