SOCIETAT 
"El dret de vaga es regula pels serveis mínims i la negociació"
Hi coincideixen, en el programa 'El Mirador', la dirigent d'UGT Núria Gilgado, l'exconseller Ignasi Farreres i l'economista Ivan González
@IgnasiMiranda 10/07/2017

El programa El Mirador de l'actualitat ha analitzat aquest dilluns el dret a vaga i les convocatòries que perjudiquen una quantitat significativa de ciutadans, amb la mirada posada sobretot en les aturades dels últims dilluns al Metro, que provoquen una creixent indignació entre els milers d'usuaris. La secretària d'Acció Sindical de la UGT a Catalunya, Núria Gilgado, ha assegurat aquest dilluns que "el dret de vaga ja està regulat" i que "els treballadors recorren a aquest instrument quan el diàleg i la negociació no funcionen". En aquesta línia, ha afegit que "la vaga no és per desig, entre altres raons perquè els primers perjudicats són els mateixos treballadors i treballadores".

El president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials, Ignasi Farreres, ha destacat que "cal regular-la perquè, entre els drets que cal garantir, hi ha el de la mobilitat, que el ciutadà pugui desplaçar-se". Per la seva banda, l'economista Ivan González ha comentat que, "en aquesta vaga al Metro de Barcelona, seria necessària una mediació, perquè un problema que tenen els treballadors d'aquest servei és que la ciutadania no sap ben bé què demana". També ha comentat que "el que passa realment és que, si no hi ha acord, cal una tercera entitat que posi d'acord les parts". Tots tres han coincidit, això sí, en el fet que "la vaga és un dret reconegut que ja es regula pels serveis mínims i les negociacions".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 10 de juliol.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET