Peu de foto: França ha viscut aquest divendres la seva primera festa nacional amb el jove mandatari
SOCIETAT 
"Macron s'ha posat molt bé en escena; ara ha d'entrar en matèria"
Xavier Ferrer, Teresa Carreras, Joan-Lluís Pérez Francesch i Josep Vila Abelló han analitzat el fenomen del nou president de França
@IgnasiMiranda 14/07/2017

"Macron s'ha posat molt bé en escena; ara ha d'entrar en matèria". En el programa El Mirador de l'actualitat, han coincidit aquest divendres en aquesta idea Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya; Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu; Josep Vila Abelló, fundador del Grup Sènior del Col•legi d’Economistes; i Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma. Carreras ha plantejat, com a principal dubte, "si socialment sabrà connectar amb el teixit de treballadors i ciutadans en general que poden convertir-se en massa crítica si no aconsegueix mesures econòmiques i laborals integradores".

Ferrer ha destacat que "Emmanuel Macron està treballant per tenir un protagonisme a Europa que, per exemple, Angela Merkel últimament ha perdut una mica". Pérez Francesch, a més de fer seva aquesta última reflexió, ha comentat que "és un president que arriba sense cap ombra de corrupció i destapa les grans mancances dels partits polítics tradicionals, fins al punt de demostrar que és millor no tenir una força política al darrere". Per la seva banda, Vila Abelló ha dit, des de la seva condició de ciutadà francès, que "el nou president ha arribat més perquè la gent ha anat contra els altres que no pas perquè d'entrada hagi entusiasmat molt, però ha donat esperança".

Després de deixar el Ministeri d’Economia amb François Hollande, Emmanuel Macron ha arribat a la presidència de França amb només 39 anys. Està mostrant un nou estil de governar: Reuneix ara fa uns dies l’Assemblea Nacional i anuncia una reducció d’un terç en el nombre de diputats. Aquest mateix divendres, en la Festa Nacional Francesa, Macron s'ha estrenat consolidant aquesta nova autoritat amb la qual ha superat l’establishment. La presència en les celebracions oficials del president dels Estats Units, Donald Trump, ha estat també motiu de comentari en el col·loqui de Ràdio Estel, en què tots han coincidit a l'hora d'elogiar la capacitat que té el president francès de teixir bones relacions amb tothom.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 14 de juliol.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET