Giró,
SOCIETAT 
El convent de Santa Clara de Manresa acollirà un Casal de la Infància
Els infants en situació de vulnerabilitat són els destinataris de l'espai, que porta el nom de Francesc d'Assís
Redacció 01/09/2017

El gener del 2018 és previst que comenci a funcionar un Casal de la Infància al convent de Santa Clara, de les monges dominiques de Manresa. Aquest projecte, a més, compta amb la benedicció del papa Francesc, que fins i tot va suggerir el nom amb què finalment ha estat batejat: EspaiCaixa Francesc d'Assís.

La iniciativa de construir aquest nou espai va prendre força fa un any, quan sor Lucía Caram, dominica de Manresa, i el director general de la Fundació Bancària "la Caixa", Jaume Giró, van viatjar a Roma per reunir-se amb el papa Francesc. Li van presentar el projecte i, davant del seu interès i suport, van decidir impulsar-lo encara amb més força.

L'equipament s'ubicarà a l'antic noviciat i l'hort del convent de Santa Clara de Manresa i els principals destinataris de l'espai són els nens i nenes de la capital del Bages en situació de vulnerabilitat. Es preveu que durant el primer any de funcionament s'hi atenguin 250 nens i nenes. El casal oferirà serveis propis del programa CaixaProinfància (programa de lluita contra la pobresa infantil de l'Obra Social "la Caixa"): atenció psicoterapèutica, reforç educatiu, educació no formal i temps lliure, i suport educatiu i familiar, així com els recursos del projecte #Invulnerables, del qual forma part.

El 31 d'agost es va presentar l'acord per tirar endavant l'EspaiCaixa Francesc d'Assís, que comptarà amb una inversió d'1 milió d'euros per part de la Fundació Bancària "la Caixa". L'acte va comptar amb la presència de sor Lucía Caram, Jaume Giró (Fundació Bancària "la Caixa") i Mercè Rosich, regidora de Cohesió Social, Gent Gran i Salut, Ensenyament i Universitats de l'Ajuntament de Manresa.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET