Catalunya Cristiana
Peu de foto: En general, els participants en el col·loqui d'aquest dimarts han qualificat de necessària la reforma laboral
SOCIETAT 
"El que passa ara a França és molt normal amb un nou president"
En 'El Mirador de l'actualitat', Lluís Batlló, Francina Alsina i Alexander Golovin han analitzat les protestes per la reforma laboral de Macron
@IgnasiMiranda 19/09/2017

Alexander Golovin, membre del grup Catalans Lliures i analista internacional, Lluís Batlló, advocat penalista, i Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, han coincidit aquest dimarts en la idea que "allò que està passant ara a França és molt normal sempre que un nou president arriba al càrrec amb grans expectatives". Es referien així, des del programa El Mirador de l'actualitat, a les primeres protestes socials a França contra la reforma laboral del mandatari. "La polarització social a França, amb Marine Le Pen com a adversària, va facilitar el camí a Emmanuel Macron, que presideix un país que no comparteix majoritàriament les idees liberals que ell té", ha explicat Golovin.

Per la seva banda, Batlló ha destacat que "la flexibilitat en l'acomiadament laboral, sempre que no sigui salvatge, és positiva, però no pas les formes, perquè aquí Macron ha actuat amb massa rapidesa, com per reial decret, en un tema que cal consensuar". I Alsina ha comentat que "França tenia un gran problema amb l'atur, i calia fer alguna cosa, com ja Macron havia inclòs en el seu programa electoral, un projecte amb què aquest home no ha enganyat la gent en un sistema que, d'altra banda, potser no és l'adequat".

D'altra banda, al final del col·loqui, Francina Alsina ha anunciat que es presenta com a candidata a presidir la Taula d'Entitats del Tercer Sector, una gran "federació de federacions d'entitats" que celebrarà eleccions el proper 10 d'octubre. Cal recordar que l'anterior president, Oriol Illa, va dimitir aquest estiu passat arran d'un problema intern que va provocar discrepàncies en el si del col·lectiu. Ara el termini de candidatures està obert fins a aquest divendres.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat del dimarts 19 de setembre

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET