AQUESTA SETMANA
«“Quaderns de Pastoral” és el llegat més viu i eloqüent del que ha estat la pastoral a casa nostra»
Manel Simó, prevere i periodista
Redacció 19/09/2017

Quaderns de Pastoral va arribar a publicar 241 números al llarg dels seus 48 anys d’existència amb l’objectiu de «ser portaveu de les inquietuds pastorals i de transmissió de fe envers el Poble de Déu que fa camí a casa nostra.» Va néixer a l’aixopluc del Concili Vaticà II i recollia l’experiència d’altres publicacions com Pastoral misionera. Qui va ser-ne redactor en cap des del març del 1994 fins al febrer del 2001, Manel Simó Tarragó (Barcelona, 1939) ha ressenyat en el llibre Quaderns de Pastoral (1969-2016). Una revista al servei de la fe d’un poble el pòsit que ha deixat la revista del Centre d’Estudis Pastorals (CEP). Més informació a http://cep.cpl.es/.

«Quaderns de Pastoral és, sens dubte, el llegat més viu i eloqüent del que ha estat la pastoral a casa nostra des del nacionalcatolicisme agonitzant, fins a l’actualitat. En l’estudi, he pogut constatar el gran esperit de superació i col·laboració per anar tirant endavant la difícil tasca que comporta la publicació d’una revista realitzada amb una gran dosi de voluntariat», assegura Simó.

Davant el tancament del CEP, Simó opina: «Vull pensar que si s’ha decidit posar punt final al Centre d’Estudis Pastorals de les diòcesis catalanes la decisió pot respondre al fet que les diferents diòcesis compten ja amb els seus instituts de ciències religioses; i que, d’altra banda, sempre s’ha pensat en el fet que la Pastoral sigui més valorada amb la seva inclusió a la Facultat de Teologia. Vull pensar, per tant, que, pròpiament, el CEP no es tanca, sinó que és substituït per la Càtedra Pont i Gol i que Quaderns de Pastoral, millorat i més professionalitzat, si s’escau, continuarà el seu camí».

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET