L'incompliment dels països europeus, que havien d'acollir 160.000 refugiats, ha estat el tema del programa 'El Mirador de l'actualitat'
SOCIETAT 
"El problema és que, després de no acollir refugiats, no passa res"
Pascale Coissard, portaveu de la Comissió Catalana d'Ajuda als Refugiats, demana "sancions als països europeus que no han complert"
@IgnasiMiranda 26/09/2017

Pascale Coissard, portaveu de la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats, Cristina Ruano, membre d'Oxfam Intermon i responsable de comunicació de la plataforma VeniuJa, i Eulàlia Tort, cap de Comunicació de Càritas Diocesana de Barcelona, han coincidit aquest dimarts, en el programa El Mirador de l'actualitat, en la idea que ara s'obre un període incert. Ruano ha destacat que "VeniuJa és el lema de 373 entitats que demanen al govern que compleixin els compromisos adquirits, de la mateixa manera que ho fa en el terreny econòmic". En aquesta línia, ha recordat que "la campanya, com que demana aquest compliment, afronta un moment que, a partir d'aquest dimecres 27 de setembre, dona pas a un nou motiu de pressió"

Per la seva banda, Pascale Coissard ha dit que "ara estem davant d'una situació molt complicada que ha portat la Comissió d'Ajuda als Refugiats a fer una crida desesperada i una petició de sancions als països europeus que hagin incomplert els compromisos d'acollida". Ha afegit que "precisament el problema és que, després de l'incompliment, no passa res i els països fins i tot estan orgullosos". I Eulàlia Tort ha recordat que, "des de Càritas, també es vol afrontar el que passa amb els refugiats que ja han arribat, en un pla d'acollida a Espanya que és clarament insuficient". Durant el col·loqui, també s'ha comentat la realitat actual d'Europa, on hi ha ara mateix 1 milió de sol•licitants d’asil esperant resposta (20.000 a Espanya).

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 26 de setembre

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET