ÔĽŅ Catalunya Cristiana
Peu de foto: El programa 'El Mirador de l'actualitat' ha explorat aquest dimecres la recuperació de la concòrdia
SOCIETAT 
"L'Eurocambra crida al diàleg excloent-ne qualsevol violència"
L'eurodiputat catal√† Francesc Gamb√ļs, que ha viscut el debat sobre Catalunya a Estrasburg, qualifica la sessi√≥ d'esperan√ßadora
@IgnasiMiranda 04/10/2017

Xavier Puigdollers, advocat, professor de la Universitat Abat Oliba i president de l‚ÄôAssociaci√≥ d‚ÄôAmics i Devots de Sant Ramon de Penyafort,¬†Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Fam√≠lia Catalunya-ONU,¬†Francina Alsina, presidenta de la Federaci√≥ Catalana de Voluntariat Social, i¬†Llu√≠s Batll√≥, advocat penalista, han valorat aquest dimecres les diferents vies per recuperar el di√†leg i la conc√≤rdia davant la crisi pol√≠tica, institucional i social que viu Catalunya. Ha estat en el programa El Mirador de l'actualitat, on tamb√© ha intervingut en els primers minuts l'eurodiputat catal√† Francesc Gamb√ļs, adscrit com a independent en el grup del Partit Popular Europeu i elegit el 2014 a la llista de Converg√®ncia i Uni√≥. Gamb√ļs ha explicat que el debat realitzat el mateix dia al Parlament Europeu¬†"ha marcat tres l√≠nies vermelles que s√≥n els fonaments de la construcci√≥ europea: respecte a l'estat de dret, la legalitat i la democr√†cia i, al costat per√≤ amb la mateixa intensitat, tamb√© una crida al di√†leg per resoldre q√ľestions pol√≠tiques, excloent-ne qualsevol viol√®ncia". El parlamentari ha comentat que "tots els grups han recordat els ferits de diumenge a Catalunya" i que, en el plenari, "s'ha dit, sobretot a Rajoy, que arribar a transaccions o acords no √©s dolent i , sobretot a Puigdemont, que no s'han de prendre decisions irreversibles mentre s'est√† obrint un espai de di√†leg per trobar solucions".

Lluís Batlló ha recordat que "hi ha hagut diversos punts d'inflexió: el 7 de setembre amb el trencament de la legalitat al Parlament català, la violència policial de l'1 d'octubre i el discurs del rei Felip VI, que no va apelar al diàleg, cosa que és també decebedora, perquè hi ha un poble que ha sortit al carrer". Arasa ha comentat que "és lògic que el Rei fes un cop a la taula, perquè li correspon, tot i que li va mancar empatia als catalans i alguns altres detalls, però és el que havia de fer". Alsina ha estat la més crítica amb el monarca, en assegurar que "el Rei va donar un cop a l'estòmac als catalans". De cara a la recuperació del consens i el diàleg, Puigdollers ha dit que "cal un exercici de respirar, per part de tothom, i segurament ajornar algunes decisions, tant la declaració d'independència com les accions judicials del govern espanyol". Finalment, tots han coincidit a l'hora de valorar positivament qualsevol ajuda o mediació de l'Església des de Catalunya. "Seria la millor mediació", ha comentat Batlló.

Es pot escoltar AQU√ć el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 4 d'octubreÔĽŅ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET