El 16 i el 17 d'octubre estan dedicats a l'alimentació i a l'eradicació de la pobresa respectivament
SOLIDARITAT 
"La manca de menjar no és un tema de quantitat, sinó de repartir"
Hi coincideixen Agustí Viñamata (Mans Unides), Sílvia Antón (Espigoladors) i Carlota Bassols (Creu Roja) en el programa 'El Mirador'
@IgnasiMiranda 16/10/2017

Agustí Viñamata, responsable de Comunicació de Mans Unides a Barcelona, Sílvia Antón, de l'equip de l'Associació Espigoladors, i Carlota Bassols, responsable dels Programes de Lluita contra la Pobresa de Creu Roja Catalunya, han coincidit aquest dilluns, en el programa El Mirador de l'actualitat, en la idea que "el problema de la manca d'alimentació en una part de la humanitat no és de quantitat, sinó de repartiment". Agustí Viñamata ha comentat que "sovint els preus, per interessos d'empreses o altres, escapa a les possibilitats d'alimentació de molta gent". Sílvia Antón ha denunciat que "sovint els productes es descarten només per qüestions estètiques". Carlota Bassols ha recordat que "l'objectiu és lluitar per no generar la sobreproducció que acaba provocant el malbaratament, i les entitats intenten reconduir-ho en la línia de l'aprofitament".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 16 d'octubre.

En el Dia Mundial de l’Alimentació (16 d’octubre) i el Dia Mundial per l’Eradicació de la Pobresa (l’endemà), les entitats de la societat civil recorden que no és una qüestió de recursos, sinó de repartiment i de desigualtats. La tasca de l’Aliança contra la Pobresa, el Banc d’Aliments, Càritas i Mans Unides, entre d’altres.
- El lema “Canviar el futur de la migració; invertir en seguretat alimentària i desenvolupament rural”.
 - El Papa haurà assistit al matí a l’acte oficial del Dia Mundial de l’Alimentació, a Roma, amb els ministres d’Agricultura del G7 i altres representants d’organismes internacionals. El missatge de Francesc.

Algunes dades bàsiques actuals:
- 244 milions de migrants internacionals el 2015, un 40 per cent més que el 2000. El mateix any, 65,3 milions van ser desplaçades de manera forçosa per situacions de conflicte als seus països. I el 2013, 763 milions de persones es van desplaçar internament dins els seus països.
- Una quarta part dels refugiats del món viuen en tres països: Turquia, Líban i Pakistan.
- També el 2015, 19 milions van ser desplaçats internament dins els seus països per desastres naturals.
- Un terç de migrants del món tenen entre 15 i 34 anys, gairebé la meitat són dones.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 16 d'octubre.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET