Eugeni Gay, en un moment del col·loqui d'aquest dimarts a Ràdio Estel
SOCIETAT 
Eugeni Gay: "Demanar diàleg no és suficient; cal practicar-lo"
L'exvicepresident del Constitucional comparteix aquesta idea, en 'El Mirador', amb Lluís Serra, Alexander Golovin i Sixto Cadenas
@IgnasiMiranda 17/10/2017

Eugeni Gay, advocat i exvicepresident del Tribunal Constitucional, Alexander Golovin, membre del Grup Catalans Lliures, i Sixto Cadenas, gestor de l'Administració de Justícia i membre de Societat Civil Catalana, i Lluís Serra, secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, han coincidit aquest dimarts en la idea que "el diàleg és sempre necessari, però no n'hi ha prou de demanar-lo, sinó que cal practicar-lo". En una edició del programa El Mirador de l'actualitat marcada pel moment polític i social que viu Catalunya, l'empresonament dels presidents de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, ha estat una de les qüestions analitzades.

Gay ha recordat que "quan una persona transgredeix els límits d'allò que està permès i actua contra la legalitat, és lògic que es pensi que això no ha anat bé, i les conseqüències han de ser assumides responsablement". En la mateixa línia, Cadenas ha assegurat que "hi ha un procés obert judicialment, amb mesures dures però preses en l'àmbit de la justícia". Lluís Serra ha qüestionat "la independència de la justícia", i ha assegurat que "no s'entén una decisió com aquesta quan els acusats han convocat mobilitzacions totalment pacífiques i sempre a favor de la pau". Golovin ha qualificat la decisió de la jutge Carmen Lamela de "mesura a la veneçolana i impròpia d'un Estat democràtic del segle XXI", alhora que ha definit Cuixart i Sánchez com uns "presos polítics".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 17 d'octubre.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET