El programa 'El Mirador de l'actualitat' ha analitzat aquest divendres l'últim xoc de legitimitats
SOCIETAT 
Visions oposades sobre la república: Entre "alegria" i "decepció"
Valoren positivament la independència Toni Florido i Joan Pallarès, mentre que Mònica Lafuente i Lluís Batlló s'hi mostren contraris
@IgnasiMiranda 27/10/2017

Toni Florido, responsable de Defensa del PDECat, Monica Lafuente, del PSC, i Joan Pallarès, historiador, i Lluís Batlló, advocat penalista, han analitzat en termes molt diferents la declaració d'independència i de procés constituent de la república catalana, aprovada aquest mateix divendres pel Parlament. Florido i Pallarès han compartit l'alegria per la proclamació, mentre que Lafuente i Batlló han expressat tristor i decepció pel moment a què s'ha arribat, també amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Florido ha defensat que "l'independentisme tenia dret a fer arribar a bon terme la seva aspiració, pels mitjans pacífics i democràtics que s'han seguit sempre". En aquesta línia, s'ha mostrat "molt content perquè allò que volien els independentistes deixa de ser un somni", alhora que ha demanat que "tingui un camí bo, com es faria a Escòcia des de la Gran Bretanya"

Lafuente ha admès que està "anímicament trista i descontenta, davant la felicitat dels altres que és sostinguda". La dirigent socialista ha comentat també que espera "que l'aplicació del 155 sigui amb el mínim mal possible a les institucions catalanes". Batlló ha qualificat la situació de "dantesca perquè, a banda de la il·legalitat o la inconstitucionalitat, no s'entén que s'ha arribat aquí democràticament, perquè la democràcia són majories que no són suficient per a un pas com és la independència, quan es demanen suports més amplis per a temes menors". I Pallarés, després de recordar que "hi ha dues persones a la presó per raons polítiques", referint-se a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, ha destacat que "el que ha passat amb la proclamació de la república se celebrarà sobretot amb els aniversaris, d'aquí a uns anys, quan se'n veuran les conseqüències històriques".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 27 d'octubre.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET