La
SOCIETAT 
Lluís Batlló, penalista: "Aquest empresonament és un despropòsit"
L'advocat diu que els arguments de la jutge Lamela no són sòlids, en un col·loqui amb Joan Morell (PDECat) i Josep Maria Balcells (Comuns)
@IgnasiMiranda 02/11/2017

Joan Morell, militant del PDeCAT i exalcalde de Pineda de Mar, Josep Maria Balcells, periodista i militant de Catalunya en Comú, i Lluís Batlló, advocat penalista, han coincidit aquest dijous en la idea que l'empresonament del vicepresident Oriol Junqueres i 7 consellers més del govern català és "desproporcionat". Ha estat en el programa El Mirador de l'actualitat, on Batlló ha assegurat que, "des del punt de vista penal, és un desproposit tenint en compte que la jutge ha exposat tres arguments dels quals l'únic discutible pot ser la reiteració delictiva, però el risc de fuga i la destrucció de proves no són sòlids". En aquesta línia, fins i tot ha recordat que "el procés ha estat pacífic i, per tant, no s'ajusta tampoc al requisit de practicar la violència". El lletrat també ha comentat que "el fiscal de l'Estat, que depèn del Ministeri de Justícia i que és qui ha demanat la presó incondicional, podria haver pensat en el daltabaix que pot provocar una mesura així, també tenint en compte que la situació s'estava calmant".

Per la seva banda, Joan Morell s'ha mostrat "molt indignat", i ha assegurat que "és una indecència i una injustícia, quan hi havia altres mesures molt més adequades". Sobre les conseqüències, el dirigent del PDECat ha fet una crida a "la tranquil·litat dins una situació que no és gens fàcil". Balcells ha comentat que "el que ha passat és bastant previsible". Tot i que ha compartit "la indignació", s'ha mostrat "trist perquè, a aquests polítics, se'ls ha de reconèixer una actitud ètica en el projecte polític que defensaven", tot i que ha aclarit que no hi està "gens d'acord". El militant de Catalunya en Comú ha lamentat, això sí, que "es podrien haver fet les coses d'una altra manera des de l'independentisme", tot i que ha admès que "és lamentable políticament" que hi hagi consellers "a la presó".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 2 de novembre

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET