El president rus, Vladimir Putin, en una recent trobada amb el seu homòleg iranià
SOCIETAT 
Xavier Ferrer: "El 1917 de Rússia va ser un gran canvi per al món"
El president del Consell Català del Moviment Europeu recorda que Putin gestiona la nova època en què "queden enrere els blocs bipolars"
@IgnasiMiranda 08/11/2017

Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, i Xavier Puigdollers, advocat i professor de la Universitat Abat Oliba, han coincidit aquest dimecres en la idea que el paper i les aliances de Rússia al món han canviat molt els últims anys. Ha estat en una edició del programa El Mirador de l'actualitat marcada també per la convocatòria de vaga i les incidències a les carreteres i transports públics. Ferrer ha destacat que "els fets de novembre de 1917 van suposar un canvi molt gran per al món, sense el qual, des de la teoria comunista duta a la pràctica, no tindríem la Xina actual o no s'haurien produït les guerres al Vietnam i a Cambotja o la Revolució cubana, com tampoc evidentment"

Per la seva banda, Puigdollers ha recordat que "les actuals aliances estratègiques de Rússia tenen uns interessos de domini, com ara pous de petroli, que mostren una intenció no precisament al servei del bé dels pobles i, per tant, marcada per una lluita amb traïció". Tots dos han destacat igualment la importància de Rússia en els nous equilibris actuals, que han deixat enrere "les polítiques de blocs bipolars", segons ha afegit Xavier Ferrer. Durant el col·loqui, també s'han analitzat els dubtes sobre el tarannà democràtic de Vladimir Putin gairebé 18 anys després de la seva arribada al poder (malgrat el parèntesi de 4 anys en què va ser primer ministre de Dimitri Medvedev).

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 8 de novembre

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET