EDITORIAL 
A reveure, bisbe Sebastià
Redacció 14/11/2017

El bisbe Sebastià Taltavull, després de gairebé nou anys d’exercir el seu ministeri com a auxiliar de Barcelona, se’n va a prendre possessió de la diòcesi de Mallorca que ha administrat des del 8 de setembre del 2016. Podríem dir que ha estat una marxa gradual: primer nomenat administrador apostòlic i després l’ordenació de dos nous auxiliars per Barcelona —un d’ells mallorquí— que han enfortit l’equip episcopal i l’ha descarregat d’algunes responsabilitats. Avui diumenge 19, l’arxidiòcesi de Barcelona s’acomiada d’ell en una solemne eucaristia a la Sagrada Família, amb un aiguabarreig de sentiments: tristesa per la partença, gratitud pels anys de servei, joia per la seva nova responsabilitat. El que molts desitgen als bisbes auxiliars és que un dia esdevinguin residencials, per tant, des de Catalunya Cristiana, Ràdio Estel i el Club+Amics, felicitem Mons. Sebastià per aquesta nova responsabilitat i li assegurem les nostres pregàries.

Sebastià Taltavull ja coneixia l’arxidiòcesi de Barcelona: l’havia visitat en moltes ocasions, havia fet conferències i recessos i hi tenia ja molts amics. Durant set anys ha estat al costat del cardenal Lluís Martínez Sistach, que l’ordenà bisbe, i en aquests dos darrers ha acompanyat el cardenal Joan Josep Omella, a qui també coneixia, en el desplegament del seu ministeri episcopal a Barcelona.

Els nostres mitjans tenen molt a agrair al bisbe Sebastià. Ens consta que la seva secció setmanal Un nou llindar en aquesta mateixa pàgina, ha estat molt seguida, fins al punt que el bisbe ha volgut recollir els seus articles en un volum editat per Claret i en té a punt un altre.

També les seves compareixences a Ràdio Estel han estat sovintejades. Al bisbe no li costa posar-se davant d’un micròfon i anunciar el missatge de Jesucrist amb el seu estil de càlida proximitat. També el Club+Amics ha d’agrair-li de manera particular els recessos que any rere any ha fet per Quaresma i també per Pasqua.

En aquests mesos d’administrador apostòlic a Mallorca, el bisbe ja ha dut a terme diverses iniciatives pastorals: visites a parròquies i comunitats, visita als missioners diocesans, unificació de les confirmacions a la catedral, trobades amb els sacerdots que han abandonat el ministeri, amb periodistes... No li han mancat problemes però els ha afrontat amb seny i saviesa i sobretot amb una mirada amorosa i evangèlica de la realitat.

La seva presència a l’illa de la calma reforça i encara podrà reforçar més els lligams entre les esglésies de Catalunya i les Balears, que en els darrers anys s’havien afeblit.

L’enhorabona, bisbe Sebastià!

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET