UN NOU LLINDAR 
La pregunta decisiva
Sebastià Taltavull 28/11/2017

Jesús, ens has fet una pregunta que en tot moment espera resposta. Vas al cor, a l’essencial, allà on només l’amor pot respondre. Tu ens coneixes, saps molt bé de quin peu botem i com som. Avui i aquí, ens tornes a demanar a cadascú: «M’estimes?» T’ho vull dir ben clar: «Tu, Jesús, saps molt bé que t’estimo.» Tanmateix, ara t’ho diem junts: «Aquí ens tens! T’estimem!»

“Posem aquesta Església de Mallorca i tota l’Església sota l’empara de la Mare, i ho fem amb especial atenció envers els més pobres i exclosos”

“Posem aquesta Església de Mallorca i tota l’Església sota l’empara de la Mare, i ho fem amb especial atenció envers els més pobres i exclosos”

Havent escoltat la teva Paraula i haver-te rebut en l’Eucaristia, sentim el goig de la teva presència i l’escalf de la teva tendresa. En tot el que hem escoltat i pregat t’hem sentit molt a prop, i hem pogut percebre la necessitat de donar-te a conèixer. Dona’ns el teu Esperit que ens faci ser bons comunicadors, amb la claredat de la paraula i amb la coherència dels fets.

No volem acabar de rompre la canya que està esquerdada, ni apagar el ble que just està encès, ni que l’amor sigui fingit. Ajudeu-nos a vèncer el mal i fer el bé, a estimar-nos amb afecte. Dona’ns, Senyor, un cor net i transparent, de benaurança, un cor net que ens faci capaços de veure’t viu enmig nostre.

Dona’ns una mirada sàvia, plena dels dons de l’Esperit Sant, una mirada evangèlica sobre el món i tot el que tu estimes. Dona’ns una voluntat ferma que ens mantingui fidels i actius, molt clarividents a l’hora de discernir els signes dels temps, manifestació de la teva Paraula i del teu pas entre nosaltres.

Tenim urgent necessitat de regeneració humana i espiritual, que abasti el camp social, familiar, polític, econòmic, ecològic. Una regeneració de totes les relacions humanes i institucionals, que ens retorni l’esperança, la il·lusió, el goig de viure i actuar, per tal de recuperar els angoixats, tristos, decebuts i desanimats.

Per això, et demanem que ens obris el cor a la joia de l’Evangeli, a la novetat de la teva acció en nosaltres i al servei dels germans. Amb la tendresa de l’amor que ens uneix, a persones i famílies, posem aquesta Església de Mallorca i tota l’Església sota l’empara de la Mare, i ho fem amb especial atenció envers els més pobres i exclosos, per tal que, a través nostre, arribi a tots la força viva del teu amor. Amén.

Sebastià Taltavull Anglada
Bisbe de Mallorca

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET