UN NOU LLINDAR 
Un «sí» per a tota la vida
Sebastià Taltavull 07/01/2018

Per a nosaltres, els cristians, el baptisme és un fet evident, una realitat que existeix i que ens orienta cap a una existència en Déu per sempre. Pel baptisme, som fills de Déu en el Fill, Jesucrist. Aquesta convicció de fe i de vida cristiana és fonamental per entendre i viure la vocació a la qual hem estat cridats i a partir de la qual hem dit un «sí» a Jesús per a tota la vida. El baptisme marca i orienta tota la nostra vida i, per la nostra trobada amb Jesús vivim l’alegria de l’Evangeli, que fa que ens identifiquem amb Ell i visquem els seus mateixos sentiments. Enamorat com n’estava d’Ell, sant Pau va arribar a dir «ja no soc jo qui visc, és Crist qui viu en mi». Això i la vida entregada de tants cristians al llarg de la història ens estimula a nosaltres a dir i a fer el mateix.

“El baptisme marca i orienta tota la nostra vida i, per la nostra trobada amb Jesús vivim l’alegria de l’Evangeli, que fa que ens identifiquem amb Ell i visquem els seus mateixos sentiments”.

“El baptisme marca i orienta tota la nostra vida i, per la nostra trobada amb Jesús vivim l’alegria de l’Evangeli, que fa que ens identifiquem amb Ell i visquem els seus mateixos sentiments”.

Per a donar-nos exemple, Jesús ha volgut rebre el baptisme i s’ha posat a la filera dels pecadors, cosa ben insòlita, ja que Ell no tenia pecat i vol aparèixer com qualsevol pecador. Qui pot entendre la profunditat d’aquesta humil presentació? És la màxima contestació a l’autosuficiència humana i convida a superar aquella actitud orgullosa dels qui diuen que no tenen pecat, dels qui manifesten no sentir-se necessitats de Déu ni de la seva misericòrdia.

Som terra sagrada, terra habitada per Déu. Tenim prou arguments per dir que Déu existeix i ens estima, més arguments per obrir-nos a les dimensions del seu amor i tractar tota persona humana, sigui creient o no, com a estimada per Déu i objecte del nostre profund respecte i estimació. La solidaritat humana neix de la fe que professam des del baptisme, ja que a Déu li diem Pare «nostre» de tots i totes sense distinció.

Serà bo que avui i sempre vulguem agrair el do del baptisme que ha orientat i desplegat d’aquesta manera la nostra vida. Sabem quin dia va començar aquesta aventura? Convé saber-ho, recordar-ho sempre i fer-ne festa. És el dia en què Déu ens va donar la mà i vam començar a caminar confiats amb Ell i amb els altres, compartint un mateix camí.

Sebastià Taltavull
Bisbe de Mallorca

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET