EDITORIAL 
«2.000 setmanes amb tu»
Redacció 16/01/2018

Ens encoratja molt que, amb motiu de la publicació del número 2.000, el papa Francesc hagi fet arribar al cardenal Omella, president del patronat de la Fundació Catalunya Cristiana, una carta de felicitació a tot l’equip que el fem possible i als lectors. Ens demana que «continueu treballant amb esperit de comunió eclesial i la il·lusió de contribuir cada vegada més a la difusió de l’alegria de l’Evangeli». Aquestes paraules del Successor de Pere són per a nosaltres un gran estímul: Gràcies, Santedat! Així ho farem! 

El fet que Catalunya Cristiana arribi a aquesta fita té la seva importància: és el setmanari català de més llarga vida dels darrers vuitanta anys i l’únic setmanari religiós avui a Catalunya. En un moment de crisi de la premsa escrita, quan s’estan clausurant publicacions periòdiques de llarga trajectòria i d’àmplia difusió, el fet d’haver arribat a 39 anys de vida, és un esdeveniment important i un motiu per donar gràcies a Déu i als qui el feu possible. 

Agraïm als subscriptors i lectors la seva fidelitat. Als fotògrafs, als col·laboradors, als corresponsals, als ninotaires... Als rectors de les parròquies que han cregut en aquest instrument al servei de la formació i la informació catòlica. Als missioners que han portat el nom de Catalunya Cristiana als llocs més impensats del món. Als religiosos i als moviments apostòlics. I també a les comunitats de religioses —de primer les agustines, després les clarisses de Santa Maria de Jerusalem— que durant anys d’una manera abnegada i poc coneguda pel gran públic, han empaquetat i etiquetat el setmanari per al seu enviament. A tots, moltes mercès. 

Com escrivia el cofundador Dr. Joan E. Jarque en arribar al número 500 el dia de Sant Jordi de 1989: «Un servei d’informació i de cultura religioses, així com un espai obert d’opinió al servei dels cristians de Catalunya serà sempre necessari.» I el bisbe Joan Carrera, que en fou col·laborador des de primera hora, assenyalava quatre característiques de Catalunya Cristiana: voluntat de normalització, universalitat, fidelitat a l’Església institucional i fidelitat a Catalunya

Catalunya Cristiana arriba al número 2.000 en un context polític i social peculiar, molt diferent al de la seva fundació l’any 1979. L’equip que portem endavant el setmanari —en comunió amb els companys de Ràdio Estel— volem afavorir des de les nostres pàgines, la reflexió, el diàleg atent, la recíproca comprensió i el respecte a la pluralitat. Fem vots perquè es conegui en tota la seva riquesa, el pensament social de l’Església i, en particular les arrels cristianes de Catalunya.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET