AQUESTA SETMANA 
«Sense veritat només es viu d’il·lusions i de pors»
Mn. Joan Jarque, cofundador i primer director de «Catalunya Cristiana»
Redacció 16/01/2018

Si hi ha dues persones a qui Catalunya Cristiana deu l’existència aquestes són, sense cap mena de dubte, Mn. Francesc Malgosa i Mn. Joan Jarque. Tots dos sortosament avui poden ser testimonis dels 2.000 números d’aquest setmanari que ells van fundar fa gairebé 40 anys. Parlem amb Mn. Joan Jarque perquè ens expliqui la gènesi de la nostra publicació.

«Em trobava que l’Església catalana havia lluitat contra el franquisme, cosa que s’havia de fer, i que hi havia gastat una quantitat
enorme d’energia. Però l’Església estava depauperada i, sobretot, estava poc comunicada internament. S’havia de fer una mena de plaça pública de l’Església a Catalunya en què tothom es trobés», explica Mn. Jarque.

Jarque, en la seva qualitat de secretari general de la Unió Catòlica Internacional de la Premsa, va poder conèixer de ben a prop premsa catòlica europea de primer ordre i també llatinoamericana: «Ens vam fixar sobretot en el model de La Croix. Pel que fa a l’organització interna i la qüestió de sous dels futurs treballadors vaig estudiar el model d’El Correo Catalán. Teníem clar que no podien ser uns grans sous, però que havien de ser dignes. Hi vam estar treballant un any i vaig anar pels bisbats per intentar recollir algun suport. El bisbe de Vic, Mons. Masnou, va ser el que més ens va animar».
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET