Vetlla de pregària el 20 de gener passat.
ACCIÓ SOCIAL Foto: Eulàlia Pagès
"Els CIE són un despropòsit tal com estan pensats"
La Fundació Migra Studium denuncia les males condicions dels Centres d'Internament d'Estrangers
Macià Grau Puig 25/01/2018

Els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) són un despropòsit tal com estan pensats i tal com estan muntats en l’actualitat”. Així ho ha explicat Santi Torres, portaveu de la Fundació Migra Studium (entitat del servei Jesuïta a Migrants), que lluita davant la injustícia que pateixen diàriament les persones que estan en una situació irregular al país.

Aquesta Fundació és la responsable de la Vetlla de pregària que s’organitza cada any a les portes del CIE de Barcelona (Zona Franca), i que el 20 de gener passat va comptar amb més de 200 voluntaris que hi van participar.

L’objectiu de la pregària, segons Santi Torres, és doble: “Solidaritat amb els interns i denúncia d’una situació d’injustícia que els ha portat a ser privats de llibertat”, però també “constatar que aquell és també un lloc sagrat, perquè la presència de Déu és més intensa allà on les persones pateixen”.

Tot i les protestes que la Fundació Migra Studium i altres entitats realitzen cada any, de moment el Ministeri de l’Interior encara no s’ha replantejat canviar una situació que és insofrible per als interns. Per a l’entitat del servei Jesuïta a Migrants, la solució és clara: “si es vol tramitar l'expulsió d'aquelles persones en situació irregular, hi ha alternatives al CIE que no han d'obligar forçosament a l'internament i privació de llibertat de les persones”. 

Les accions solidàries de la Fundació continuaran el dissabte 27 de gener a les 21 hores, amb un concert que organitza juntament amb SICAR.cat i que finalitzarà la campanya "Trencant Fronteres" . L’actuació, a càrrec d'Esteban Faro, es celebrarà a la Sala Luz de Gas de Barcelona.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET