'El Mirador' ha analitzat aquest divendres què pot fer el PP després de la confessió de Ricardo Costa
SOCIETAT 
"Amb la corrupció, no es pot construir una bona convivència"
Xavier Puigdollers, en un col·loqui amb Lluís Batlló i Ivan González, diu que la Gürtel "és reprovable més enllà del resultat del judici"
@IgnasiMiranda 02/02/2018

Lluís Batlló, advocat penalista, Xavier Puigdollers, advocat i president de l’Associació d’Amics i Devots de Sant Ramon de Penyafort, i Ivan González, economista i màster en Economia Social, han coincidit aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, en la idea que els partits polítics i les institucions haurien de protegir-se i pactar per aïllar la corrupció. Sobre la trama Gürtel, Batlló ha assegurat que "els artífexs del cas són gent de fora del PP, les empreses, però també hi ha el partit, que s'ha finançat gràcies a aquestes empreses". En aquesta línia, ha reconegut que "la declaració de Ricardo Costa ha fet una declaració boma, però l'ha fet en un moment processal extemporani, i aquí hi ha segurament un error de la instrucció, i tot fa pensar que aquí hi ha una revenja, tot i que també sembla clar que Francisco Camps sí que sabia coses".

Puigdollers, per la seva banda, ha comentat que, "més enllà del resultat d'aquest judici per la trama Gürtel, el que està clar és que hi ha hagut una actuació totalment reprovable socialment que tindrà un resultat penal, que pot passar per la prescripció, però moralment els fets existeixen, i això converteix el país en molt estrany on no es poden posar les bases d'una bona convivència, ja que tot es fonamenta en la mentida i la tàctica". González ha recordat que "això afectarà el PP més en un sentit polític que no pas judicial", i ha explicat que "la Gürtel no és l'únic exemple de corrupció, perquè hi ha Púnica, els EROs d'Andalusia, el 3 per cent a Catalunya, i aquí hi ha un problema de socarrel que fa necessari un pacte anticorrupció real". També ha dit que "cal fer una neteja, fins i tot mental, i començar de zero" en la vida política. Els tres participants en el col·loqui han deixat en interrogant la possibilitat que hagin de dimitir els imputats o investigats en causes judicials, com també la necessitat que el PP, esquitxat per la Gürtel i per altres trames corruptes, hagi de refundar-se o renovar-se totalment.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 2 de febrer.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET