El programa 'El Mirador de l'actualitat' s'ha centrat aquest dimecres en l'educació diferenciada
SOCIETAT 
"La imatge que es dona de l'educació diferenciada no és autèntica"
Ho diuen Ramon Homs, president de l'Associació Europea d'aquest àmbit, Josep Manuel Prats, de la FAPEL, i el pedagog Carles Armengol
@IgnasiMiranda 07/02/2018

El president de l’Associacio Europea d’Educació Diferenciada, Ramon Homs, el de la Federació d'Associacions de Pares d’Escoles LLiures (FAPEL), Josep Manuel Prats, i el pedagog Carles Armengol han coincidit aquest dimecres, des del programa El Mirador de l’Actualitat, a l'hora d'afirmar que "la imatge que es dona sobre l’educació diferenciada no correspon amb la realitat". Homs, que s’ha mostrat partidari de mantenir el concert per a aquestes escoles, ha dit que aquest "és un model que afavoreix la igualtat entre sexes". En aquesta línia, Josep Manuel Prats s’ha mostrat "sorprès perquè algunes formacions polítiques permeten i accepten aquest tipus d’ensenyament però, en canvi, no pas el concert"

Carles Armengol, per la seva banda, s’ha mostrat contrari d'aquest model, com a pare per als seus fills, però l’ha qualificat de "legítim", i ha assegurat que, "mentre existeixi, qualsevol pare o mare pot portar els seus fills a aquest tipus d’escoles". El pedagog, també president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, ha comentat igualment que “s’ha fet una caricatura que no existeix”, referint-se a les escoles que separen per sexes. I un punt del debat que no podia faltar era la qüestió política. I és que la mesura per suspendre el concert a aquest tipus d’escoles arriba en les negociacions per a investir un nou president de la Generalitat, i aquesta es planteja com una de les condicions per començar aquesta legislatura a partir d'un acord de governabilitat. En aquesta línia, els tres membres de la taula s'han mostrat d’acord amb el fet que "aquesta no hauria de ser una condició per negociar tenint en compte la rellevància d’altres esdeveniment polítics” que ha viscut Catalunya els últims mesos.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 7 de febrer.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET