L'inici de la campanya de Mans Unides 2018 ha estat present aquest divendres a Ràdio Estel
SOLIDARITAT 
"La fam és fruit d'una injustícia de la qual tots som responsables"
Joan Martí, president de Mans Unides a Barcelona, i el missioner de Togo Eugenio Yao valoren la importància de sensibilitzar la societat
@IgnasiMiranda 09/02/2018

Joan Martí Llobet, president de Mans Unides a Barcelona, i Eugenio Yao, missioner combonià originari de Togo, que ha treballat en aquest país africà i també al Perú mitjançant projectes de Mans Unides, han analitzat aquest divendres la realitat de la fam al món i la necessitat. Des del programa El Mirador de l'actualitat, tots dos han coincidit en la importància d'ajudar els centenars de projectes que sosté l'ONG catòlica. Yao ha explicat que, al Perú, es va dedicar "a feines pastorals, com a rector de parròquia, mentre que a Togo la feina va estar més encaminada a la formació dels qui es preparen per ser combonians". Ara temporalment a Barcelona, es dedica "a l'animació missionera, explicant als col·legis la feina de la congregació i dinamitzant les comunitats cristianes per anunciar que no estan soles".

Martí Llobet ha explicat el missatge que Mans Unides ha volgut transmetre durant aquests tres últims anys, amb els lemes basats en la idea de "sembrar, conscienciar que la fam s'elimina amb gent compromesa i finalment ara animar tothom a compartir allò que és veritablement important". En aquesta línia, ha recordat que "la fam és fruit d'una injustícia en la qual tots tenim alguna responsabilitat, amb el menjar que llencem o amb altres causes". Sobre el Dia del Dejuni Voluntari d'aquest mateix divendres, en què es fan sovint els sopars de la fam, el president de Mans Unides ha destacat que "fer aquesta activitat permet comprovar què és passar una mica de fam perquè, amb l'activitat, es destinen uns diners equivalents a un sopar en un restaurant a aquelles persones que no tenen el mínim per menjar".

El col·loqui ha servit també per analitzar les causes de la fam al món i la necessitat de fomentar un major accés als aliments, una producció més sostenible i propostes contra la pèrdua i el malbaratament d’aliments. Aquest és precisament punt de partida de la Campanya de Mans Unides 2018, amb la qual es tanca un cicle sobre aquest tema, i ho fa amb el lema “Comparteix el que importa”. Aquest diumenge 11 de febrer, com cada any, es fa la col·lecta a totes les esglésies de Catalunya i del conjunt d'Espanya.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 9 de febrer.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET