La ràdio ha estat protagonista aquest dimarts, coincidint amb el Dia Mundial
RÀDIO ESTEL 
"La ràdio gaudeix de bona salut en un moment complex"
Hi coincideixen els periodistes Marcel·lí Joan i Salvador Aragonès i el taxista Ferran Serra en una edició especial del programa 'El Mirador'
@IgnasiMiranda 13/02/2018

Els periodistes Salvador Aragonès i Marcel·lí Joan i el taxista Ferran Serra, oient habitual de Ràdio Estel, han coincidit aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, en la idea que "la ràdio gaudeix de bona salut en un moment complex". Aragonès ha destacat que de fet "la ràdio no ha canviat, perquè continua sent el mitjà de comunicació que comunica més directament". En aquesta línia, ha recordat que "la seva finalitat és transmetre la paraula sense imatges, per la qual cosa la imaginació de les persones és més gran perquè s’ha de fer la imatge d'allò que escolta". El també professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya ha assegurat que, "en aquest país, hi ha una competència tan gran que els productes radiofònics han aconseguit ser molt bons, fins al punt que els millors comunicadors estan més a la ràdio". Sobre Ràdio Estel, Salvador Aragonès ha admès que "hauria de tenir més públic, perquè la possibilitat de tenir més audiència existeix", alhora que ha definit la nostra cadena com "una ràdio amable molt estimada per la gent".

Marcel·lí Joan ha subratllat que la ràdio "no ha retrocedit, a diferència de la premsa escrita". Com a qüestió que considera especialment rellevant, ha assegurat que "la ràdio ha jugat un paper de normalització del català molt més sòlid que no pas el paper, com es demostra amb Catalunya Ràdio i RAC1, que reflecteixen l'altíssim nivell de penetració del mitjà". El també periodista ha dit també que "els informatius a la ràdio tenen una credibilitat molt important, mentre que, a les tertúlies, hi ha una tendència a parlar cadascú de massa coses que fan caure el mitjà en tòpics falsos". I sobre Ràdio Estel, Marcel·lí Joan ha conclòs que"combinar els valors cristians amb una fórmula com la de Ràdio Estel és una gran aposta que s'ha de mantenir per fer créixer Ràdio Estel de cara al futur".

I el taxista Ferran Serra ha destacat, com a gran actiu de la ràdio, "la seva credibilitat". Ha explicat que més d'un client "ha quedat sorprès en escolar la música de Ràdio Estel, fins al punt de comentar que 'aquesta emissora dels capellans és agradable'". Serra ha comentat igualment que "posar la ràdio és entrar en contacte amb una realitat que acompanya molt", sobretot en una feina com la seva.


Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 13 de febrer.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET