ESGLÉSIA CATALUNYA 
La Catedral de Lleida es querella contra la Conselleria de Territori
Una nova modificació sobre el tipus de xarxa que s’ha de col·locar a la catedral fa que el Capítol presenti una querella criminal contra Maria Dolors Tella
Redacció 21/02/2018

El Capítol de la Catedral de Lleida ha presentat una querella criminal contra la directora dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Lleida, Maria Dolors Tella Albareda. El motiu, una nova modificació sobre el tipus de xarxa que s’ha de col·locar a la catedral nova per evitar despreniments a les obres de protecció de l’edifici, afectat per la nidificació de les cigonyes.

Segons el secretari del Capítol, Víctor Espinosa, la resolució inicial aprovada el dia 8 de febrer va ser la de col·locar xarxes amb espais de cinc centímetres, sentència que la Catedral va acceptar i va començar a complir. Set dies després però, els Serveis Territorials de Lleida van modificar aquesta decisió, demanant que les xarxes tinguin un espai de tres centímetres com a màxim.

Espinosa ha manifestat que “aquesta modificació no ha seguit un procediment administratiu previ”, i ha afegit que “els serveis jurídics ens recomanen que presentem una querella criminal contra qui dicta aquesta modificació”.

La situació s’ha agreujat ja que el Capítol de la Catedral havia començat a col·locar les xarxes, i si no es complís la nova resolució haurien d’assumir sancions administratives. 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET