El Parlament viurà aquest dijous un ple que pot aclarir algunes coses de cara a la investidura
SOCIETAT 
El moment polític, entre "confiança", "prudència" i "claredat"
Així s'expressen Joan Morell, Josep Vila Abelló i Teresa Carreres en 'El Mirador', dedicat aquest dimecres a la incerta situació actual
@IgnasiMiranda 28/02/2018

Joan Morell, militant del PDECat i exalcalde de Pineda de Mar, Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, i Josep Vila Abelló, fundador del Grup Sènior del Col·legi d'Economistes de Catalunya, han compartit col·loqui aquest dimecres, en el programa El Mirador de l'actualitat, on han compartit la seva preocupació pel fet que no s'hagi desencallat una investidura i la formació d'un govern a Catalunya. Carreras ha comentat que "ara estan negociant els dos partits principals, tot i que les qüestions que transcendeixen no són les que interessen més els ciutadans, i tot es pot desencallar amb la creació d'un consell a Brussel·les dirigit per Puigdemont". La periodista ha lamentat que "la situació no és normal, ja que tenim possibles candidats que podria acceptar la majoria, com és el cas de Jordi Sánchez, però que ja tenen la negativa del jutge Pablo Llarena, cosa que situa l'escenari lluny del que és democràtic, que és el fet que els catalans trien el seu president, no pas un magistrat".

Morell ha reivindicat "la confiança en els qui estan negociant per desencallar la situació i arribar a un acord, cosa difícil però que requereix temps, perquè uns estan empresonats, altres a Brussel·les, altres declarant d'una determinada manera perquè no els tanquin a la presó, i segurament caldrà deixar els personalismes i que algú faci un pas al costat". Vila Abelló s'ha mostrat "sobretot trist i decebut, perquè no hi ha horitzó immediat d'un govern, que és el que ens convé a tots". L'economista, que s'ha mostrat contrari a la independència de Catalunya, ha reiterat que, "davant d'una forta agressió com la que estan patint els catalans, no s'han de donar arguments perquè segueixi l'ofensiva", i ha reivindicat "una actitud prudent" que permeti desbloquejar la manca d'horitzó actual. Teresa Carreras, en canvi, ha defensat més aviat "una actitud de claredat i no precisament de prudència", en una referència a moments com la recepció del Mobile World Congress amb el rei Felip VI diumenge passat: "Va ser la manera de mostrar que aquí hi ha problemes".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 28 de febrer.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET