Twitter
ESGLÉSIA 
L’Església de Santa Anna torna a obrir les seves portes durant la nit
La parròquia i entitats com la Comunitat de Sant'Egidio prenen mesures excepcionals davant l’onada de fred d’aquests dies
Macià Grau  28/02/2018

L’Església de Santa Anna de Barcelona ja fa un any que té les seves portes obertes per tenir cura i atendre als més necessitats, fet que la converteix en un lloc d’acollida i escolta per als sensesostre. El projecte, que rep el nom d’Hospital de Campanya Santa Anna, està en funcionament només durant el dia, però davant l’onada de fred dels darrers dies la parròquia ha decidit que mantindrà l’Església oberta tota la nit. El servei extraordinari durarà 4 dies, des de dimarts fins al divendres, i permetrà que hi puguin pernoctar fins a 15 persones cada dia.

Aquesta iniciativa, que ja es va fer l’any passat també durant l’època més freda, és possible gràcies a tots els voluntaris que hi ajuden desinteressadament, però la parròquia ja ha avisat a través del seu perfil de twitter @HospitalCampanyaAnna que es necessiten més voluntaris per als torns de nit i ha fet una crida a tots aquells que estiguin disposats a ajudar.

Altres associacions com la Comunitat de Sant'Egidio també s’han sumat a la iniciativa de l’Església de Santa Anna d’ajudar als més necessitats en aquestes nits tan gèlides, i ha iniciat una recollida de mantes, sacs, gorres i guants que repartirà als sensesostre juntament amb una beguda calenta.

L’Ajuntament de Barcelona, per la seva banda ja ha activat l’anomenada “Operació Fred” per  les baixes temperatures, fet que suposa la creació de 100 places més d’allotjament temporal per a les persones que dormen al carrer. Tot i això, Sant'Egidio i la Fundació Arrels, que també ofereix allotjament i atenció als sensesostre ja han avisat que és necessària la creació de nous centres residencials nocturns de baixa exigència.  

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET