En 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat aquest dilluns el triomf de Cinc Estrelles als comicis italians
SOCIETAT 
"A les eleccions d'Itàlia, ha guanyat la radicalitat i la protesta"
Giorgio Chevallard, en un col·loqui amb Luigi Contento i Chiara Curti, justifica la reacció "contra una política abusiva al servei dels diners"
@IgnasiMiranda 05/03/2018

Luigi Contento, geòleg i membre de l'Associació Catòlica de Treballadors Italians a Catalunya (ACLI-CAT), Giorgio Chevallard,delegat d’Ajuda a l’Església Necessitada a Terrassa, i Chiara Curti, arquitecte i col·laboradora de la Parròquia de la Concepció de Barcelona, han coincidit a l'hora de qualificar de "molt complexa" la situació política a Itàlia després de les eleccions d'aquest diumenge. Ha estat en el programa El Mirador de l'actualitat', on tots tres han admès que aquests comicis poden complicar encara més el panorama polític d’un país sempre inestable. Chevallard ha assegurat que "ha guanyat la radicalitat i la protesta contra una política certament abusiva, la del poder i dels diners, perquè els populismes no neixen del no-res, com passa aquí amb Podem, i tenen les seves raons". D'altra banda, ha destacat que hi ha hagut "un component antiimigració en una part de la dreta, quan Matteo Renzi havia obert les portes als immigrants, i ho ha acabat pagant".

Curti
s'ha mostrat "sorpresa per la incapacitat d'un poble a l'hora de reconèixer un bé comú", i ha lamentat que "cadascú ha intentat prioritzar les seves coses sense entendre que hi ha una bé per a tot, amb la ràbia i la incapacitat de veure coses positives en l'altre". Contento ha comentat que "Cinc Estrelles ha intentat festejar el Partit Democràtic, perquè seria l'únic hipotètic aliat per governar". Sobre la tradicional inestabilitat a Itàlia, ha recordat que hi ha hagut 64 governs diferents els últims 70 anys. "A Itàlia, hem experimentat totes les fórmules possibles: tripartit, pentapartits, etc., i ha arribat a haver-hi un primer ministre havent obtingut només el 3 per cent dels vots", ha dit el geòleg.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 5 de març.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET