SOCIETAT 
Dia Internacional de la Dona: pengem el davantal
La Pastoral Obrera se suma un any més a la celebració del Dia Internacional de la Dona i anima a tothom a participar a la vaga feminista
Macià Grau 08/03/2018

L’arribada del 8 de març suposa cada any la celebració del Dia Internacional de la Dona, una jornada que ens recorda que un dia com avui de l’any 1908 van morir 129 dones cremades en una fàbrica de Nova York. El motiu de la seva mort no va ser altre que la lluita per reclamar unes condicions de treball més humanes, i avui 110 anys després encara hi ha moltes discriminacions que s’han d’esborrar definitivament.   

A aquesta lluita s’hi ha sumat un any més la Pastoral Obrera, que ha manifestat la seva solidaritat amb les dones que pateixen injustícia i ha mostrat el seu compromís a través d’un comunicat informatiu i reivindicatiu.

Aquest 8 de març sumem-nos a la vaga feminista

Una de les particularitats de la Jornada d’enguany és la convocatòria d’una vaga feminista. És per això que la Pastoral, en el seu manifest, convida a tothom a sumar-se a aquesta iniciativa i explica com fer-la visible al nostre entorn.

A nivell laboral hi ha convocada una aturada de dues hores, que com va dir Èrika Fabregat, secretària de la Delegació de la Pastoral Obrera de Barcelona, són les dues hores de més que treballen les dones. D’altra banda, per la vaga de cures, consum i activitat estudiantil la Pastoral ens anima a organitzar-nos perquè sigui una veritable vaga, o en el cas que no sigui possible, la fem visible amb gestos simbòlics com penjar un davantal a la finestra o al balcó de casa.

En el seu comunicat la Pastoral també ens ajuda a reflexionar sobre la realitat que viuen moltes dones treballadores, i ens aporta xifres reals de la desigualtat de gèneres al món laboral i a les feines domèstiques. Una de les dades que significa més aquesta diferència és que les dones dediquen dues hores més diàries a les tasques de la llar que els homes.

Des de Catalunya Cristiana ens solidaritzem amb les dones que pateixen injustícia, en un dia que ha de servir per recordar-nos que tots som éssers dignes i ningú no ha de quedar per sota de ningú. 













  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET