El programa 'El Mirador' ha abordat aquest dilluns les dificultats de cara a una possible investidura
SOCIETAT 
Situació política entre "la solució Tardà" i "la tàctica del desgast"
Així discrepen Lluís Batlló i Carles Armengol en un col·loqui on Joan Lluís Pérez Francesch atribueix el bloqueig a "un 155 judicial"
@IgnasiMiranda 12/03/2018

Lluís Batlló, advocat penalista, Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, i Joan-Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, han coincidit aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de qualificar de "molt complexa i incerta" la situació política després d'un nou ajornament del debat d'investidura. Batlló ha destacat que els ciutadans "portem mesos desconcertats", i ha defensat que "la solució plantejada per Joan Tardà seria la millor, perquè l'acostament d'Esquerra al PSC i als Comuns propiciaria un escenari més viable, fins i tot amb l'aritmètica parlamentària". En aquesta línia, l'advocat ha acusat Junts per Catalunya de ser "la llista que ho està vetant tot".

Per  la seva banda, Carles Armengol ha comentat que "allò que deia Tardà era una estratègia més de llarg termini, perquè ara és molt difícil que Esquerra i els socialistes puguin pactar una investidura, fins i tot amb altres suports que també necessitarien". Igualment ha dit que "certament la situació està molt enrocada", alhora que ha reconegut que "Junts per Catalunya juga al desgast, una estratègia que té, però, molt recorregut encara". I Joan-Lluís Pérez Francesch ha reclamat, com a estratègia, "que els partits de la majoria independentista compleixin els pactes, que passaven perquè el president del Parlament fos d'Esquerra, com així es va fer, i el de la Generalitat, de Junts per Catalunya". En aquesta línia, ha assegurat que, "des de l'oposició a l'independentisme, també s'estan posant dificultats". El professor de Dret Constitucional, en un altre moment, ha admès que "l'Estat té el poder de debò, amb la llei vigent, la força policial i el poder judicial, i ho ha demostrat amb l'article 155, que té tots els vessants, també el judicial".

En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat la situació política a Catalunya, marcada per la investidura inicialment programada per a aquest dilluns però ajornada, davant la negativa judicial a la presència de Jordi Sánchez: Sense possibilitats que el candidat a la presidència de la Generalitat hi sigui present aquest dilluns, s'espera ara la resolució d'un recurs presentat al Suprem perquè, si cal després, es recorri al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 12 de març.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET