Els diputats de Junts per Catalunya es van reunir dimecres amb Puigdemont a Brussel·les
SOCIETAT 
Situació entre "embolic independentista" i "joc il·legal de l'Estat"
Blanca Navarro (Ciutadans) apel·la al "dret dels catalans a tenir govern", i Lluís Serra defensa que Jordi Sánchez pugui ser investit
@IgnasiMiranda 15/03/2018

El marista i professor de la Facultat de Teologia de Catalunya Lluís Serra i la diputada de Ciutadans al Parlament Blanca Navarro han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació política generada pel segon ajornament del debat d'investidura. Navarro ha destacat que "cal tocar molt de peus a terra i veure la situació que tenim al Parlament, que està bloquejat". En aquesta línia, ha afegit que el seu partit "està esperant resposta a una carta enviada per Inés Arrimades perquè es convoqui un ple, com també perquè es reuneixi la Junta de Portaveus". La diputada ha qualificat la dinàmica actual d'intent de "perpetuar el procés i d'allargar un embolic independentista que no porta enlloc", i ha defensat "que els diputats es posin a treballar, començant pel govern que es formi, per resoldre els problemes de la sanitat, l'educació, l'atur i altres"

Serra, per la seva banda, ha citat el catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo, que considera que "l'article 155 no permetia al govern espanyol ni destituir l'executiu català ni convocar eleccions". Ha comentat, a més, que "la investidura no arriba perquè es fa un joc, des dels poders de l'Estat, molt poc transparent i fins i tot molt il·legal". Blanca Navarro ha dit que no es creu "que la majoria independentista no tingui un candidat lliure de càrregues judicials", i que els catalans estan assistis per "un dret a tenir govern". Serra ha lamentat "que no es pugui exercir el dret dels ciutadans a tenir un govern elegit per la majoria formada amb els seus vots, el candidat que han votat".

Després del segon ajornament del debat d'investidura, la situació política es troba ara en un impasse a l’espera del recurs de Jordi Sánchez al Suprem per poder assistir a un ple d’investidura encara sense data. I després de la reunió de Puigdemont aquest dimecres, a Bèlgica, amb els diputats de Junts per Catalunya, els seus diputats diuen que hi ha marge i temps per investir Jordi Sánchez.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 15 de març.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET