Toni Florido, Daniel Arasa i Lluís Batlló han participat aquest dimecres en el programa 'El Mirador'
SOCIETAT 
Desig compartit: "Que es formi ara un nou govern a Catalunya"
El dirigent del PDECat Toni Florido, el periodista Daniel Arasa i l'advocat penalista Lluís Batlló discrepen sobre el rumb de l'executiu
@IgnasiMiranda 21/03/2018

Lluís Batlló, advocat penalista, Daniel Arasa, periodista i president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, i Toni Florido, responsable de Defensa del PDECat, han discrepat aquest dimecres en alguns punts sobre la situació política i judicial de les últimes hores a Catalunya, alhora que han coincidit en el desig "que es formi ara un govern a Catalunya". Ha estat en el programa El Mirador de l'actualitat, on Florido ha reivindicat "que la voluntat majoritària del poble prevalgui sobre un jutge que, ara mateix, està condicionant tota la política de cara a la investidura". En aquesta línia, ha assegurat que "convocar els catalans a votar en un referèndum és un acte democràtic que no s'hauria de perseguir judicialment", i ha denunciat que "ara vivim en una situació que no podem normalitzar".

En canvi, Arasa ha dit que, "per sobre de tot, els catalans tenim la urgència de ser governats per un president i un executiu que afrontin els problemes, deixant de banda el desencontre del procés d'aquests mesos". Ha admès que "Jordi Turull és un home preparat i pot ser una bona alternativa". Per la seva banda, Batlló ha subratllat que "la situació judicial de Turull no canviarà després de la seva compareixença de divendres al Suprem, sobretot perquè ara no està en presó provisional i no ha fet res que indiqui que es pugui valorar judicialment una reiteració delictiva". També ha comentat que "les situacions personals de cadascun dels investigats són diferents", i que "no és el mateix, per exemple, Oriol Junqueras que els Jordis o Joaquim Forn, que va renunciar al seu escó".

En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat els elements judicials i polítics de les últimes hores, en un moment de màxima dificultat per a la formació d’un govern que activi la legislatura a Catalunya. I és que els processos judicials contra líders independentistes conviuen amb els intents d’investir un president, amb Junts per Catalunya al capdavant d'aquesta batalla política. Ara Jordi Sánchez ha renunciat al seu escó i, mentrestant, pren força la tercera opció de Junts per Catalunya: Jordi Turull.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 21 de març.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET