Mons. Viganò
VATICÀ 
El Papa accepta la renúncia de Mons. Viganò
Deixa el càrrec de prefecte de la Secretaria de Comunicació
Redacció 21/03/2018

El director de la sala de premsa vaticana, Greg Burke, ha estat l’encarregat de fer pública la renúncia de Mons. Dario Edoardo Viganò, al capdavant de la Secretaria de Comunicació, i que ha acceptat el papa Francesc. A partir d’ara, la secretaria serà comandada per l’actual secretari, Lucio Adrián Ruiz.

En la carta de renúncia que Mons. Viganò ha escrit al Papa, li diu que “accepti el meu desig d’apartar-me, i estar, si així ho desitja, disponible per col·laborar-hi d’una altra manera”. El fins ara prefecte de la Secretaria de Comunicació afegeix que fa aquest pas “per prevenir que jo pugui, d’alguna manera, endarrerir, fer malbé o fins i tot bloquejar la reforma comunicativa i, sobretot, per amor a l’Església i a Sa Santedat”.

A aquesta missiva Francesc respon que ho accepta i li demana que “continuï al Dicasteri” i el manté com a conseller del Departament de Comunicació “per poder ajudar al nou prefecte per al projecte de reforma desitjat pel Consell de Cardenals”.

La renúncia de Mons. Viganò és a causa d’una polèmica per una carta de Benet XVI amb motiu de la presentació de la col·lecció La teologia del papa Francesc. Mons. Viganò va llegir aquesta carta en la qual Benet XVI donava suport teològicament al seu successor.

El problema és que Viganò no va llegir la carta sencera, mancaven algunes reflexions del Papa emèrit, sobretot una de més crítica en relació amb un dels autors de la col·lecció i en la qual deia: “Només al marge voldria apuntar la meva sorpresa davant del fet que entre els autors figuri també el professor Hünermann, que, durant el meu pontificat, es va fer notar per haver patrocinat iniciatives antipapals.”

Dels quatre paràgrafs de l’escrit de Benet XVI, Viganò en va llegir tres i la notícia que va publicar Vatican News en va reproduir dos.

Més informació a www.vatican.va.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET