Jordi Turull ha perdut aquest dijous la votació d'investidura
SOCIETAT 
Una investidura "sense entusiasme i sense capacitat d'engrescar"
Josep Maria Balcells, en un col·loqui amb Lluís Serra des del programa 'El Mirador', assegura que "la situació està enrevessada"
@IgnasiMiranda 22/03/2018

Lluís Serra, antropòleg i professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, i Josep Maria Balcells, periodista, exdiputat i actualment militant dels Comuns, han analitzat aquest dijous el debat d'investidura de Jordi Turull, que no ha estat finalment elegit president en haver obtingut 65 vots en contra, 64 a favor i 4 abstencions (els diputats de la CUP). Ha estat en el programa El Mirador de l'actualitat, on Balcells ha qualificat el discurs del candidat de "molt pla, sense entusiasme i sense capacitat d'engrescar l'hemicicle ni els qui l'escoltaven", perquè "no era un discurs de candidat a la Presidència de la Generalitat, sinó a complir l'expedient". En aquesta línia, ha dit que "la situació està enrevessada".

Serra
, per la seva banda, ha lamentat que "el discurs i el debat d'investidura estigui condicionat per una instància judicial". També ha dit que "l'independentisme té un sector dialogant", i que "la confrontació ve per la polarització". En un altre moment, Balcells ha assegurat que "estem ara en la preautonomia, quan es volia proclamar la República, i ara l'aspiració és recuperar l'autonomia". Sobre la possibilitat que Jordi Turull sigui enviat pel Suprem a la presó, Serra ha lamentat que "l'Estat no està jugant net".

En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat l'inici del debat d'investidura amb Jordi Turull com a candidat, així com els elements judicials i polítics de les últimes hores, en un moment de màxima dificultat, però també una certa viabilitat, per a la formació d’un govern que activi la legislatura a Catalunya. Els processos judicials contra líders independentistes conviuen amb els intents d’investir un president, amb Junts per Catalunya al capdavant d'aquesta batalla política. Malgrat el nomenament de Jordi Turull, citat per a aquest divendres al matí al Suprem per ser formalment processat, l'oposició que formen Ciutadans, PSC i PP van intentar aturar el ple.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 22 de març.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET